Az ünnepek alkalmából arra gondoltunk, hogy két évvel ezelőtti SFmag antológiánkat, amely „10” címmel jelent meg e-könyvként ingyenesen elérhetővé tesszük a számotokra. Az antológia kereken tíz,  izgalmas és friss, kortárs sci-fi és fantasy novellát tartalmaz:  akad köztük Hugo- és World Fantasy díjas, Theodore Sturgeon-díjas alkotás, ahogy két magyar szerző szintén kiváló írása is.

Az antológiát az Ad Astra kiadótól tölthetitek le e-pub és prc formátumokban, erre a linkre kattintva (regisztráció szükséges).

Jó szórakozást kívánunk!

A novellák:SFMAG_10_e-antologia

Jeffrey Ford: Teremtés (World Fantasy-díj, 2003)

A Teremtés című novellában egy fiú keresi a tudást, és Ádám és Éva történetéből merítve ihletet, elhatározza, hogy életre kelt egy faágakból, gombákból és bogyókból összeeszkábált „embert”.

Elizabeth Hand: Kénkő Kleopátra (International Horror Guild Award, 2001)

Egy fiatal lepkekutató önkéntesnek jelentkezik a londoni állatkertbe, és fölfedezi, hogy szeretői különleges, ritka pillangókká változnak.

Peter Watts: A sziget (Hugo-díj, 2010)

Különleges kapcsolatfelvétel az ismert univerzum peremén, ahol már az emberi oldal sem teljesen bizonyos benne, hogy tudja: mi is az emberi.

Adam-Troy Castro: Fölösek (Nebula-díjra jelölt novella, 2010)

Sötét történet a rabszolgaságról egy olyan jövőben, ahol az emberiség két csoportra oszlik: a gazdák magzatként örökké élnek, szolgáik pedig egyszerű, lecserélhető inkubátorok.

Rachel Swirsky: Erósz, Fília, Agapé (Hugo-, Theodore Sturgeron- és Locus-díjra jelölt novella)

Az író egy robot és egy nő közötti kapcsolatok keresztül mutatja be az emberi viszonyok sérülékenységét.

Moskát Anita: Megnemszületettek városa:

Pokol vagy Purgatórium – a hely, ahová a meg nem született magzatok lelke kerül.

Tobias S. Buckell: Anakoinózis

Szokatlan történet a gyarmatosító emberek és a bennszülött szőrmók bolygólakók kapcsolatáról.

Juhász Viktor: A Rádiumember magányossága

Kultikus magyar szuperhőstörténet a gőzkorszakból!

Robert Charles Wilson: Descartes színháza (Theodore Sturgeon díj, 2007)

Az emberi lelket teszi próbára a szerző a novellájában, amelyben mesterséges léányek halnak meg kínok között a nézők szórakoztatására.

Catherynne M. Valente: A téridő tizenhárom arca (Locus-díjra jelölt novella, 2011)

Tizenhárom kép, számos teremtéstörténet, melyek során a főszereplő is megszületik előttünk.

Az SFmag.hu, a legolvasottabb hazai online fantasztikus magazin 2010. év végén alakult, és több művészeti ág – irodalom, film, képzőművészet – spekulatív témájú alkotásaival foglalkozik. A „spekulatív művészet” kifejezést gyűjtőfogalomként használjuk, amely magában foglalja a sci-fit, a fantasyt, a mágikus realizmust, a cyberpunkot, a horrort és számos egyéb alzsánert. A spekulatív művészet elgondolkodtat, új és szokatlan szemszögből mutatja meg a régit és a frisset egyaránt: megérteti velünk azt a világot, amiben élünk és mesél arról, ami még csak lehetséges.

Honlapunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk: a fantasztikus elemeket használó művészeti ágak gazdagak, sokrétűek, szórakoztatóak és tanulságosak. Idehaza nem nagyon foglalkozott eddig senki naponta frissülő kulturális honlap keretében ilyen intenzíven a fantasztikummal, mi pedig pontosan ezt szerettük volna elérni, és olyan sehol máshol nem olvasható, érdekes anyagokat közölni, amiket érdemes elolvasni, amikről érdemes beszélni.

Most pedig újabb mérföldkőhöz érkeztünk, egy exkluzív, saját szerkesztésű antológiához. Az SFmag az indulása óta közöl novellákat magyar és külföldi szerzőktől egyaránt. Az első teljes évünk novellaterméséből 2011-ben egy ingyenesen letölthető antológiát szerkesztettünk, de már ekkor elkezdtük tervezni ezt a fantasztikus kötetet, amelybe a közelmúlt érdekes és egyedi írásai közül válogattunk néhányat.

Az antológia címe 10 – tíz érdekes, izgalmas, egyedi novellát kínálunk a fantasztikum világából, akad köztük Hugo- és World Fantasy díjas, Theodore Sturgeon-díjas alkotás, ahogy két magyar szerző szintén kiváló írása is.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon