Japán weird és fantasy novellákat olvashatunk a Kurodahan kiadó támogatta oldalon.

***

A Hosi Sinicsi emlékére alapított sci-fi díjon számítógépek és űrlények is indulhatnak – feltéve, hogy japánul publikálnak.

***

A Star Wars regények újrafordításainak/újrakiadásának borítói elnyerték George Lucas tetszését – a hazai rajongók azomban fanyalognak.

***

November 13-án este héttől a RoHAM Bárban (Bp. Dohány u. 22.) a Próza Nostra online irodalmi magazin bemutatkozó estjének keretén belül kerekasztal beszélgetést rendeznek Mark Lawrence Bolondok hercege című kötetéról és a szerző korábban megjelent munkáiról. A honlap szerzői mellett vendég lesz Holló-Vaskó Péter, a Fumax Kiadó munkatársa.

***

A bowling golyó vagy a toll ér hamarabb a földre? Na, és légüres térben? Íme a gravitáció.

***

Interjú a BullSpecen William Gibsonnal, A periféria megjelenése kapcsán. A regény magyarul is megjelenik november 27-én az Agave kiadónál, és már előrendelhető. A GQ interjúja William Gibsonnal.

***

The Hollywood Reporter interjúja Christopher Nolannal az Interstellar rendezőjével. A Detroit News interjúja Christopher Nolannal.

***

The Guardian Guy Gavriel Kay-jel interjúzott.

***

Interjú Kameron Hurleyvel.

***

Leonard Nimoy felolvassa a Marsbéli krónikákat és A tetovált embert.

***

A nők diadalmenete a sci-fiben.

***

Család és szuperhősök – avagy A hihetetlen család sikerének titka.

***

Elizabeth Bear nyílt levele az RH/Bee ügy kapcsán. És egy friss elemzés/összefoglaló.

***

Indiegogón a Nyugat Zombik. Itt meg egy interjút olvashatunk a szerzővel.

***

Ha már zombik: Bye Alex regényében is feltűnnek.

***

Patrick Rothfuss véleménye az egyetemi sznobságról. Egy kreatív írói kurzuson kötelező volt két írói felolvasáson részt venni és írni róluk, de az oktató Rothfuss felolvasásait nem fogadta el, arra hivatkozva, hogy az csak fantasy. A szerző meglehetősen szókimondóan válaszolt.

***

Itt a Hobbit harmadik részének trailere:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon