Jön az új Gibson-regény.

***

A toplistáiról (is) híres buzzfeed ezúttal 21 olyan brit fantasztikus írót gyűjtött össze, akiket mindenképpen érdemes olvasni – China Miéville vagy Joe Abercrombie mellett akad pár kevésbé ismert név és egy-két meglepetés is.

***

Hogy hódította meg a varázslat digitális világunkat – Lev Grossman esszéje.

***

Mit tanulhattunk A galaxis őrzői sikeréből?
***

Hogyan hatott ki a Harry Potter az ifjak politikai nézetére?

***

Jövőre kerül mozikba a Fantasztikus Négyes rebootja, miután az előző két film csúfosan elhasalt… de azt kevesen tudják, hogy már a kilencvenes években is készült egy Roger Corman rendezésével, ami bukásra ítéltetett.

***

15 tudós osztja meg velünk kedvenc sci-fijüket.

***

Terry Gilliam mesél Robin Williams A halászkirály legendájában nyújtott alakításáról.

***

Folytatódik az időről időre fellángoló vita a World Fantasy-díjról. Vajon képviselheti-e a világ SFF közösségét H. P. Lovecraft, és fontosabbak-e egy író nézetei műveinél? És íme, a kapcsolódó petíció, amelyik Octavia Butlerre cserélné Lovecraftot. Érdemes elolvasni Nick Mamatas jegyzeteit is hozzá.

***

Az Agave bejelentette az őszi újdonságait, köztük több fantasztikus regénnyel. Jön a Déli Végek trilógia befejező kötete is, a megjelenésig a teljes trilógia kedvezményesen vásárolható meg.

***

A Vulture interjúja Margaret Atwooddal.

***

Redditors interjú: Mark Lawrence.

***

A galaxis őrzői látványtervek.

***

Ültess fát Groot kedvéért.

***

Az Automata című, alacsony költségvetésű sci-fi trailere Antonio Banderassal, Melanie Griffith-tel és Dylan McDermottal. Látványra az Én, a robot és a Szárnyas fejvadász ígéretes keverékének tűnik:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsavlátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon