A nők elpusztítják a sci-fit – itt a Lightspeed kickstarter-siker száma, több mint száz női közreműködővel.

***

Az első X-men filmet 15 éve mutatták be, a moviepilot.com egy érdekes listát gyűjtött össze, hogy mi minden történt azóta a világban.
Interjú Paolo Bacigalupival, aki az USA-ban és talán idehaza idén megjelenő The Water knife regényéről is elárul néhány részletet.

***

Michio Kaku-interjú a Lightspeed magazinban.

***

Nemrég mutatták be az új X-Men filmet, de a Foxnak további tervei vannak. Ezeket és a spekulációkat gyűjtötte össze a Den of Geek A korábbi cikküket a Marvel/Disney tervekről itt olvashatjátok.És mielőtt végleg elvesznétek a Marvel-karakterek jogtulajdonosai kapcsán, íme egy kis összefoglaló.

***

Még mindig X-Men: A Crushing Crisis összegyűjtötte az épp futó X-Men kiadványokat.

***

Elhunyt Jay Lake. A szakoldalak és a pályatársak emlékeznek.

***

Ha a héten egy SF kickstartert támogatnál, az Interfictions Online legyen az. Különösen bőkezű támogatóknak Brian Slattery, a Spaceman Blues és a Lost Everything írója fog exkluzív novellát írni.

***

Miért nem tud a zsáner valami igazán újat alkotni?

***

Trónok harca vs. biofizikusok. (SPOILER!)

***

A Wachowski testvérek közelgő Jupiter Ascending sci-fijének idén júliusi bemutatóját teljesen váratlanul eltolták 2015 februárra, állítólag több idöre van szükségük a vizuális effektek tökéletesítésére, na de hetekkel a bemutató előtt ez azért elég nehezen hihető.

***

Rick Baker gonosz földönkívülijei Spielberg soha meg nem valósult filmjéből, akikből végül E.T. és társai lettek.

***

Phillip Boutte Jr. X-men: Az eljövendő múlt napjaihoz készült concept artjai, melyek között kihagyott karakterekkel is találkozhatunk.

***

SF írók beszélnek a zsáner és a klasszikus irodalom közös metszetéről.

***

Középkori illusztrációk A Gyűrűk Urához.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon