Miért 42?

***

Ted Chiang The Story of Your Life című novellájából mozifilmet forgatnak. A nyelvész-sci-fik és a kapcsolatfelvételes sztorik kedvelői egyaránt örülhetnek a hírnek, mivel a Földre érkező heptapodok nyelvének megtanulásával megbízott nyelvésznő fokozatosan szert tesz a jövőre való emlékezés képességére, és megtudja, hogy egyelőre még meg nem született lányára miféle sors vár.

***

Elindult a ScienceFiction.hu, melynek célja, hogy bemutassa a magyar sci-fit, a legfontosabb hazai alkotókat és munkáikat, kiadókat, rendezvényeket, szervezeteket, magazinokat, más SF honlapokat, és persze a rajongókat: egyúttal közösségi színtérként is funkcionálni kíván.

***

Jön George R. R. Martintól a Lázálom újrakiadás!

***

sfmag_kiemelt_csillagInterjú Peter F. Hamiltonnal.

Interjú Brandon Sandersonnal.

Robin Hobb interjú.

***

Sokan vannak, akik hiányolják a valódi tudományt a sci-fi filmekből. Nekik szól a Hard Sci-Fi Movies twittercsatornája, filmösszefoglalókkal 144 leütésben.

***

A Hugo-díjas festőművész, John Picacio (többen ismerhetik a Trónok harca világához készült naptárakról) a napokban kezdte meg Kickstarter-kampányát, ahol egy tematikus 2014-es naptárra gyűjt pénzt.

***

Vajon a disztópikus Dredd vagy az utópista Star Trek reboot bánik jobban a női szereplőivel?

***

Sokszínűség a Marvel és a DC táján, avagy mi derült ki a két kiadó hozzáállásáról a New York-i Comic Conon.

***

A Fantazmo.hu válogatást kezdett 20 híres zeneszerző, aki szívet adott a fantasztikumnak címmel. Az első részt itt, a másodikat itt találjátok.

***

Akik Tad Williamset elsősorban féltéglányi, remek regényeiről ismerik, 2014 májusában belekóstolhatnak a rövidebb prózáiba is: a Tachyon életműválogatást ad ki a novelláiból.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 3 hozzászólás.

  1. Jerico szerint:

    Sziasztok!

    Érdeklődnék, hogy az Ad Astra kiadóról tudtok valamit, mert elég nagy a csönd felőlük , nyár óta.
    Remélem nem megszűnés áll a háttérben. Bocs hogy itt kérdezem.

  2. anonaemus szerint:

    Csatlakoznék az előttem szólóhoz az aggodalomba forduló kíváncsiságot gyakorlók tömegéhez.

  3. Andris szerint:

    Csatlakozom az előttem aggódókhoz, bár a Hibátlanok című film óta tudom, hogyha egy kérdésre nagyon sokáig nincs válasz, akkor azért lehet sejteni mi az.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon