Szeptember utolsó szombatján első alkalommal lehet betekinteni az online kulturális szerkesztőségek munkájába a szerk.éj elnevezésű programon, amelyen délután két órától egészen hajnalig lehet találkozni kulturális újságírókkal, szerkesztőkkel a Jurányi Inkubátorház tereiben. Az SFmag.hu szerkesztősége is jelentős számban képviselteti magát, úgyhogy van kedvetek eljönni, beszélgetni velünk, betekinteni az SFmag.hu hátterébe, találkozni a szerkesztőkkel, cikkírókkal, akkor itt az alkalom!

Szeptember 28-án, szombaton, 14 órától a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban (1027, Bp. Jurányi utca 1-3.) kifulladásig mindenféle esemény vár a látogatókra, a részletes programot itt találhatjátok. 19 órától, Kánai András, az SFmag.hu egyik alapító szerkesztője tart előadást Tévhitek a spekulatív irodalomról és művészetről címmel. Lesz tombola is, amibe az Agave kiadó és a Metropolis Media nagylelkű felajánlásával a fantasztikus irodalom is képviselteti magát (Gaiman, Sztugrackij testvérek, Miéville, Wilson, Dick könyvek várnak a szerencsésekre).

szerkPlakA szerk.éjen lehetőség nyílik szerkesztők, pályakezdő vagy már publikáló szerzők, olvasók és a kultúra iránt érdeklődők kötetlen találkozására, amelyet vetítéssel egybekötött performanszokkal, revükké komponált könyv- és lapszámbemutatókkal, valamint felolvasásokkal tesznek izgalmasabbá.

A különböző műfajok és médiumok érintkezéséről a Gólem Színház szatirikus hírrevü előadása vagy a Slam Poetry Budapest képviselőinek összeállítása és interaktív workshopja ad ízelítőt az esti programban. A műsorból a zene sem maradhat ki: az Irodalmi Jelen verskoncertjén Tom Waits és Leonard Cohen dalai csendülnek fel, hogy a hallgatóság szeme előtt váljon a versből koncert, a hírből színház.

Szakmai diskurzusra is sor kerül majd kerekasztal-beszélgetések formájában, amelyen részt vesz többek között Mészáros Sándor (Kalligram), Ugrai István (7ora7.hu), Urfi Péter (Magyar Narancs) és Várhegyi András (Fidelio.hu) is. A pódiumbeszélgetésen a kultúra sikeres termékké válásának lehetőségeiről lesz szó, illetve arról, milyen szerepet vállalhatnak ebben az egyes online felületek.

Az ismerkedésen és a programokon kívül a folyóiratok újrahasznosításáról is gondoskodnak a szervezők papírékszer-készítés formájában, de az otthoni fiókban lapuló kiadatlan írások bemutatására is lehetőséget biztosítanak.

A program a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával valósul meg, az Ambroozia.hu, az Apokrif Online, a Campus Online, a FÉLonline, az Irodalmi Jelen Online, a Kortárs Online, a Kultúra és Kritika, a KultúrPart, a Librarius, a Litera, a Műút portál, a prae.hu, az SFmag.hu, a Spanyolnátha és az ÚjNautilus portálok részvételével.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon