63 évesen elhunyt Ann Carol Crispin, amerikai írónő (A. C. Crispin néven publikált), idehaza a Star Wars ifjú Han Solo sorozat jelent meg tőle, valamint egy korai Star Trek regény, az egészen kiváló sci-fi/fantasy regény, Az örökkévalóság örzője. Leghíresebb regényciklusa a Starbridge sorozat, ami angol nyelven 7 kötetet ért meg.

***

Idén lett ötvenéves az X-men. Ennek örömére a Los Angeles Times összeszedte a szuperhős csapat ötven legfontosabb állomását.

***

sfmag_logo_pancelKiadót talát Paolo Bacigalupi új regénye: a The Water Knife-t a Knopf jelenteti meg. Sajnos még az angol kiadásra is 2015-ig kell várni.

***

Öt SF regény, amelyben nem a megszokott szereposztással találkozunk.

***

Rövid interjú Endzsó Tóval, a Self Reference ENGINE című kötete apropóján.

***

Podcastinterjú John Scalzival, akinek regénye elnyerte az idei Hugo-díjat a Redshirts című regényével. A regény jövőre várható magyarul is az Agave kiadótól.Redshirts_John_Scalzi1

***

És ha már Hugo – Idén sem maradt botrány nélkül a Hugo-díj: igaz, hogy maga  a szerző, Mary Robinette Kowal is csak a díjátadó után tudta meg, hogy művét diszkvalifikálták. (Az írás ingyen olvasható és olvasandó a szerző oldalán.)

***

Elindult a kilencedik.hu online magazin, és rajta már olvasható is egyik cikkszerzőnk, Archnihil kimerítő értekezése Gotham City szerepéről Nolan Sötét Lovag trilógiájában.

***

Október 31-én érkezik Dan Simmons Hyperion ciklusának lezárása, az Endymion felemelkedése. Bővebb infók itt találhatóak.

***

4 ok, amiért a sci-fi remake-ek alapból kudarcra vannak ítélve.

***

Luc Besson szeretne egy Az ötödik elem-szerű filmet forgatni. Nem folytatást, inkább valami hasonló zsánerű, stílusú sztorit, amely történetének nincs köze az eredetihez. Ennek oka, hogy irigyli a mai filmes effekt-technológiában rejlő lehetőségeket, és szeretné használni ezeket.

***

Hamarosan boltokban Brandon Sanderson szupergonoszokról szóló poszt-apokaliptikus ifjúsági regénye, a Steelheart. Ennek örömére a tor.com összegyűjtötte azt az öt képregényt, melynek az alapja az, hogy a gonoszok győztek.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: Uncategorized

Eddig 3 hozzászólás.

  1. DBL szerint:

    A.C.Crispin halálára…
    Az Örökkévalóság őrzője egy egészen ragyogó könyv (megvan). Azért, mert ilyen a jó fantáziadús történet…
    Nyugodjon békében…

  2. Hackett szerint:

    DBL:
    Nekem is megvan, szerintem a legjobb, magyarul megjelent Star Trek könyv (Az Enterprise elindul mellett.)

  3. e(x) szerint:

    S milyen szép lett volna ezt filmen látni a Végső határ vagy az Űrlázadás helyett..

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon