Rossz hírrel kezdődött a hét: elhunyt Frederik Pohl science-fiction író, akinek számos művét ismerheti a magyar közönség is, például az Átjáró-ciklust.

***

Amióta bejelentették, hogy a következő Superman-filmben Batman is aktív szereplő lesz, a két képregényhős közös múltja sok helyen reflektorfénybe került. A  tor.com részletes cikkben elemezi több évtizedes ismeretségüket.

***

Interjú Jack McDevitt sf-íróval, a magyarul a Galaktikánál publikált Alex Benedict-sorozat szerzőjével.

***

A Syfy csatorna sorozatot tervez Terry Gilliam 1995-ös, 12 majom című időutazós sci-fijéből (ami eredetileg meg a La Jetée című kisfilm alapján készült). Terry Gilliam szerint viszont az egész kifejezetten ostoba ötlet.

***

A hétvégi LoneStarCon 3-on interjúk is készültek, például Jo Waltonnal, a tavalyi Hugo-díjassal, George R. R. Martinnal és Lois McMaster Bujolddal.

***

Interjú a friss Hugo-díjas Ken Liuval a Waylines blogon.sfmag_logo_osz

***

Kiosztották a 2013-as, legjobb SF podcastnak járó Parsec-díjat is. Hangosnovellák talicskaszámra!

***

Angol nyelvű, rajongói online-enciklopédia (wiki) készül a magyarul a Fumax Kiadó gondozásában megjelenő Térség-ciklus (Leviatán ébredése és folytatásai) fogalmairól. Sorozat is készül a Leviatán ébredése című könyvből és folytatásaiból.

***

A hamarosan magyarul megjelenő Kraken apropóján a Könyvesblog interjút készített China Miéville-lel.

***

Harminc sci-fi regény, amiket el kell olvasnod (és egy, ami nem sci-fi, de érdemes), cikkszerzőnk, acélpatkány véleménye szerint a Próza Nostrán.

***

A Fumax kiadónál nemrég jelent meg magyarul James S. A. Corey Leviatán ébredése című nagysikerű űroperája (Az Expanse/Térség sorozat), angolul már a 4. kötet közeleg, és most tévésorozat is készül belőle, az Ironman írói írják a forgatókönyvét (egyelőre egy pilotepizódot).
Ha még nem tetted, olvasd el a regényről írt ismertetőinket is: http://sfmag.hu/tag/james-s-a-corey/

***

Clive Barker készülő regényében, a The Scarlet Gospelsben nemcsak felfedi a populáris kultúrában Pinheadnek nevezett kenobita karakterének rejtelmeit, de az író búcsút is vesz tőle és teljes pokoli mitológiájától is a könyvben.

***

Most szerdán adták le az utolsó Futurama részt. Ennek örömére a tor.com gárdája összeszedték kedvenc epizódjaikat, jeleneteiket a sorozatból.

***

J. H. Williams és W. Haden Blackman kiszáll a Batwoman-sorozatból. Az utolsó cseppet az jelentette, hogy a DC Kiadó nem engedte, hogy bemutassák a címszereplő és barátnője, Maggie Sawyer esküvőjét.

***

A Gabo Kiadó jóvoltából hamarosan magyarul is olvashatjuk Robert Holdstock Mitágó-erdő című regényét, amelyet az egyik legjelentősebb fantasyként tartanak számon. A kötet megnyerte a World Fantasy-díjat, a szerzőről tavaly irodalmi elismerést neveztek el Angliában – nagyon érett már a magyar megjelenés. Korábbi ismertetőnket a kötetről itt olvashatjátok!

***

Megérkezett a Robocop remake trailere (a filmet 2014. februárban mutatják be):

***

Így is lehet HD-tévét reklámozni, avagy apokalipszis kandikamerás állásinterjú közben:

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon