Joe Abercrombie, a magyarul is megjelent Első törvény trilógia szerzője Half a King címen írt fiatalabb közönségnek szánt fantasyt, aminek megjelenése 2014-ben várható és melyet két további követ majd. Miután befejezte az új trilógiáját, visszatér az Első törvény sötét hangvételű világába. A projektről a kiadója is lelkesen nyilatkozott.

***

Beetlejuice Arthur Denttel, avagy Neil Gaiman videojátékot ír.

***

Patrick Rothfuss nagysikerű fantasy regényét, a magyarul is megjelent A Szél nevét
sorozatként láthatjuk viszont a 20th Century Fox és a New Regency jóvoltából.
***

Több mint félszáz új Hosi Sin’icsi elbeszélést találtak. A scifi-egypercesek nagymestere élete során több mint ezer novellát publikált, a hamarosan megjelenő legújabb kötetben azokat az „elveszett” műveket gyűjtötték össze, amiket fanzinokban, ipari szaklapokban és egyéb, mára elérhetetlen forrásokban jelentek meg, és kimaradtak az életműsorozatból.

***

A Parsec a spekulatív fikciós podcastok legrangosabb díja. Az idei döntősök listáját itt találjuk.

***

Az idei San Diego Comic Con egyik legnagyobb híre a 2015-re bejelentett Batman/Superman film.

***

Hétéves kislány éles meglátásai a Beowulf és A hobbit hasonlóságairól, szivárványsárkánnyal kiegészítve.

***

A jövőre bemutatásra kerülő X-men: Az eljövendő múlt napjai marketingkampánya megindult, mégpedig a mutánsvadász robotokat gyártó fiktív Trask Industries expójával.

***

Minden, amit tudni érdemes a közelgő Marvel filmekről.

***

Egy 1963-as felmérés, mely elkövetője egy 16 éves fiú volt, alanyai pedig híres írók. A téma a szimbolizmus volt. Rengetegen válaszoltak, többek között Ray Bradbury is.

***

Hosszú, alapos interjú George R. R. Martinnal.

***

Brandon Sanderson közzétette blogján tervben lévő műveinek listáját a következő néhány év vonatkozásában. Ezalapján nem fog unatkozni. És ha mindez megvalósul, a rajongók sem.

***

Új trailer Az éhezők viadala folytatásához, a Futótűzhöz, melynek könyvváltozatáról korábban már írtunk.

***

Figyelemfelkeltő előzetes Alfonso Cuarón Gravity c. mozijához; a hírek szerint a film gyakorlatilag egyszereplős, tehát a klip valószínűleg még az első jelenetek egyikét mutatja be.

***

Trailer a 47 roninhoz, amelyben úgy tűnik, Keanu Reeves a Mátrix óta megszokott karaktert hozza ismét, de a furcsa lények és CGI-tájak garantáltak.

***

És itt egy másik hatásos részlet a Gravity-hez, amely október  3-án érkezik Magyarországra.

***

Harlock kapitány, az űrkalóz egészestés filmet kapott.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon