Ötödik születésnapját ünnepli a Tor.com, és ebből az alkalomból ingyenes e-bookban tették elérhetővé az utóbbi öt évben náluk megjelent, díjban részesült valamennyi történetet. Az e-book letöltésének csupán egyetlen feltétele van, regisztráció a honlapon.

***

Kijött a Dust, a Kickstarter-finanszirozású, Japánban játszódó független film trailere.

***

Hol (nem) élt Drakula? A grófhoz köthető helységnevekről tűnődik a Wang folyó, egy készülő Eco-fordítás kapcsán.

***

sfmag_logo_olajIfjúsági regényt szeretnél olvasni? Gwenda Bond útmutatója.

***

Ha még könyvben szeretnéd megismerni őket, mielőtt jön a film – regények, melyeket hamarosan a mozivásznon láthatunk viszont.

***

Alan Moore egy friss interjúban a League of Extraordinary Gentlemenből tervezett sorozat kapcsán ismét egyértelművé teszi, hogy semmi köze a produkcióhoz, majd saját filmes terveiről mesél.

***

Interjú Zadie Smith-szel, többek között arról, miért érdemes a Trónok harcát nézni, és hogy a következő regénye sci-fi lesz.

***

A VoiVod egy kanadai metal banda, a ’80-as évek eleje/közepe óta rengeteg sci-fi témájú daluk született. Mind zenében, mind szövegekben úttörőnek számítanak, de valószínűleg az ő eredeti gitárosuk az egyetlen a Földön, aki lézerpisztollyal játszott a gitárján… Új stúdióalbumuk, a Target Earth címadó dalához is sci-fis klip készült, a dobos Away jellegzetes, hátborzongató, retro sci-fis képi világú grafikáira építve.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon