Ben Aaronovitch urban fantasy regénye, az sfmagon már bemutatott Rivers of London – amelyben a Scotland Yard újonc varázsló-rendőre nyomoz furcsa bűnügyek után – talán tévésorozattá is válhat a tor.com szerint.

***

Hamarosan nyomtatásban is megjelenik az elsőkönyves szerző, Anthony Ryan bemutatkozó fantasy regénye, a Blood Song. Még meg sem jelent a regény, kiadási jogait máris legalább 13 országba eladták, idehaza a Fumax kiadóhoz kerültek a jogok. A regény Vaelin Al Sorna története, akit tíz éves korában az apja, a király hadura se szó, se beszéd  egy este otthagy a Hatodik Rend kapujában, ahol sok éven át kegyetlen, sokszor életeket követelő eszközökkel tanítják a gyerekeknek a minden áron való túlélés és a tökéletes harcossá válás módjait.

***

A Sandy Hook iskolai lövöldözés következtében Jim Carrey többé nem támogatja a Kick-Ass második részét, amiben ő a legfontosabb új karakter. Magyarázata Mark Millar – a képregény alkotójának – reakciójával itt olvasható.

***

A Roger nyúl a pácban vajon bohókás szórakozás, vagy nagyon is komoly társadalmi kérdéseket találunk benne? Ezt a témát járja körül Emily Asher-Perrin cikke.

***

Legenda volt, és az is marad. A héten Richard Matheson távozott.

***

Rudy Rucker kickstarteren gyűjt új regényére.

***

Hari Kunzru, Jane Rogers és James Robertson beszélnek disztopikus regényeikről a BBC műsorában. A BBC egyébként 4 részes rádiójátékot is készített a Jessie Lamb testamentumából.

***

Arthur C. Clarke DNS-ét kilövik az űrbe.

***

Charles Tan 10 szerelmes SF novellaválasztása jövőbeli kedvese számára. Nektek milyen szerelmes SF novellára esne a választásotok?

***

Propagandaposzterek a közelgő Végjátékhoz.

***

Új előzetes a Pacific Rim (Tűzgyűrű) c. Guillermo del Toro-filmhez. Csak zúzás lesz vagy kicsit agyasabb szórakozás?

***

Itt az új Mijazaki-Ghibli trailer.

***

A tűz és jég dala miatt kiábrándultál az egész emberiségből? Ezen segíthetünk – egy másik George R. R. Martin klasszikussal, a Tuf Voyaging űroperával, melyet nemrégiben nyomtak újra.

***

Tíz elnök a – nemcsak SFF – filmek világából, akik, akár szavaznánk rájuk, akár nem, kellemes perceket okoztak.

***

Mik várnának minket az újságok címlapjain, ha a Bosszúállók léteznének?

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon