Hétvégén kihirdették az idei Nebula-díj győzteseit:

Regény kategóriában Kim Stanley Robinson: 2312 című grandiózus hard sci-fije nyert. Ismertetőnket ide kattintva elolvashatjátok a regényről.

Short story kategóriában pedig Aliette de Bodard győzött, akitől 2011-ben novellát közöltünk (mégpedig a tavaly Hugo-jelölt A Jaguár háza, árnyékban címmel, és egy interjút is olvashattok vele.

***

Az Új Hullám a sci-fi egyik meghatározó jelensége volt, a hatvanas évek írói valami újat hoztak a zsánerbe. Napjainkban szintén valami hasonló figyelhető meg, de kérdés, ez most egy új Új Hullám, és ha igen, szükségünk van-e rá egyáltalán?

***

A Gyűrűk Ura Szarumánja, a Csillagok háborújának Dooku grófja, azaz Christopher Lee a 91. születésnapján, május 27-én jelenteti meg második metal albumát, a Charlemagne: The Omens Of Death címmel.

***

Kameron Hurley esszéje a harcos nőkről, ragyogó illusztrációkkal.

***

Hogyan építsünk magunknak hajlékot egy aszteroidában? Megtudhatjuk Kim Stanley Robinson tolmácsolásában, némi animációval megtámogatva.

***

Heti interjúk:

Interjú az SFmag szerkesztőjével, Lőrinczy Judittal könyvhétre megjelenő könyve, az Ingókövek – Sztálingrád másik csatája kapcsán.

Interjú Nick Mamatasszal arról, hogy milyen könyveken felnőve vált íróvá.

Interjú Chuck Wendiggel hamarosan megjelenő kötete kapcsán.

Reddit users interjúja Alma Katsuval, az Agave kiadónál nemrég magyarul

A Nightmare Magazine interjúja Neil Gaimannel

A Sword & Laser interjúja Kim Stanley Robinsonnal

Interjú Audrey Niffeneggerrel, aki még mindig nem látta Az időutazó feleségéből készített filmet, és nem is szándékozik megnézni.

***

Olvasható Brandon Sanderson ősszel megjelenő szuperhősös regényének, a Steelheartnak a prológusa az Onion AV Club oldalán.

***

Batman vs Superman film lehetőségeiről nyilatkozik Henry Cavill, aki a Men of Steelben Supermant kelti életre.

***

A legújabb és leglátványosabb Superman trailer:

 

***

Az Europa Report című, érdekes és realisztikus scifi trailere, amiben űrhajósok az Europa holdra látogatnak:

 ***

San Francisco felett a USS Enterprise összetűzésbe keveredett a Birodalommal. Egy brilliáns kézikamerás film az eseményről.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon