Alastair Reynolds blogján kiderül, hogy profi íróvá válása nagyban Iain Banksnek köszönhető.

***

Omnibus Omni – a kultikus magazin összes száma elérhető az internetarchívumból.
***

Tom Cruise újból vadászgépen? Az All you need to kill után újabb japánscifi-adaptációban láthatjuk a sztárt, ezúttal Kambajasi Csóhei Jukikaze című regényét filmesítik meg.

***

Tarkovszkij filmjei, ingyen, egy csokorba szedve.

***

Ingyenesen elérhető Rudy Rucker beatnik SF regénye, melyben az Amerikába menekülő Alan Turing összejön Williams S. Burroghs-szal, hogy mutáns alakváltó óriáscsigákként száljanak szembe az FBI-jal.

***

Miután a BBC hivatalosan is bejelentette, hogy sorozatot készít Susanna Clarke „Jonathan Strange & Mr Norrell” (magyarul „A Hollókirály”) című fantasyjéből, a salon.com ismert neveket kért fel, hogy ötleteljenek a főszereplőkről. Nektek lenne tippetek?

***

Úgy tűnik, a Gyűrűk Ura és a Hobbit rendezője, Peter Jackson tényleg szeretne készíteni egy Doctor Who epizódot.

***

A SF Signal cikkéből kiderül, mi a közös Lucasban és Tolkienben.

***

Mit adott Lovecraft a filozófiának?

***

A legjobb fiatal kortárs spekulatívregény-szerzők , Daniel Walter szerint.

***

Női SFF szerzők Courtney Shafer ajánlásában.

***

Kijött az Acélember legújabb trailere.

***

A héten zajlik a Könyvfesztivál. Itt egy rövid válogatás-ajánló olyan kiadványokról, eseményekről, amelyek az SFmag olvasóit érdekelhetik. A lista a teljesség igényével készült, de ettől még biztosak vagyunk benne, hogy van, ami kimaradt. Kommentekben jelezzétek, és igyekszünk pótolni a hiányt!

A Kossuth kiadó ekönyvírói pályázatának ezüstérmesével, G. L. Thompson Germániájával jelentkezik. Az alternatív történelmi regény egy olyan ötvenes évekbe kalauzol, ahol Németország megnyerte a világháborút, és mindent megtesz, hogy amíg lehet, eltusolja  a múlt bűneit…

Az Ad Astra kiadó két tavaly megkezdett sorozat folyatásával érkezik, mégpedig Hannu Rajaniemi: Fraktálhercegével és Scott Westerfeld: Behemótjával. És természetesen az idei két másik könyvüket, Lauren Beukes: Moxylandjét és Greg Egantől a Diaszpórát is megvásárolhatjátok.

A Ciceró könyvstudió egy magyar szerző tollából származó című ifjúsági fantasy-trilógia első kötetével jelentkezik, mégpedig Oni: Szürke vér címmel, valamint egy új Catherynne M. Valente könyvet is kiadnak: A lány, aki körülhajózta a Tündérföldet.

A Cor Leonis kiadó egy igazi különlegességgel érkezik, mégpedig a Pulitzer díjas Junot Díaz: Így veszíted el című könyvével. (Ezen kívül nemrég jelent meg Jasper Fforde: A Jane Eyre-eset című fantasztikusan eredeti regénye is, amiről hamarosan írunk majd.)

A Gabo kiadó írt Eowyn Ivey Hóleány című regényét jelenteti meg a fesztiválra meg, erről The Snow Child címmel nemrég mi is írtunk.

A Galaktika öt könyvvel érkezik. Folytatódik Robert J. Sawyer: WWW trilógiája, a 2. résszel, a Vigyázókkal, folytatódik Clive Barker Abarat sorozata, lesz új Arthur C. Clarke regény, a Földfény, és új Sztrugackij: Mese a trojkáról, bónuszként pedig Indrek Hargla, Melchior, a patikárius című könyve.

Az Agave kiadó nem szokott kilátogatni a fesztiválra, de az új Iain M. Banks könyvet, a Félemmetes gépjpezetet, valamint China Miéville Konzulvárosát és John Scalzi: Szellemhadtestjét is meg tudjátok venni a Millennárison.

A Delta Vision kiadó több Magus könyv újrakiadással jelentkezik, valamint a The Walking Dead regényformátumával, Gemmel Trója-regényciklusának befejezésével. Ezentúl kaphatóak idei kiadványaik, Gaura Ágnes magyar vámpír regénysorozatának 2. kötete, Brandon Sanderson Ködszerzet sorozatának 5. és 6. része is.

A Fumax kiadó új megjelenései a Booker kiadó standján kaphatóak, köztük a most megjelent Assassin’s Creed: Árulás, a Szörnyeteg úr és a Tövisek Királya.

A Typotex kiadótól pedig Ignacy Karpowitz: Égiek és földiek című könyvét ajánljuk, valamint Janusz Leon Wisniewskytől az Intim relativitáselméletet a Science in fiction sorozatból.

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 4 hozzászólás.

  1. spivak szerint:

    (Cicerónál rossz a link.)

  2. SFmag Szerk. szerint:

    Köszi, javítva.

  3. tetsuo szerint:

    Az Abarat 5 részes lesz.

  4. vladi szerint:

    A Fumax kiadó kimaradt a Könyvfesztiválos felsorolásból. A Booker standján kapható a könyveink nagy része, köztük a most megjelent Assassin’s Creed: Árulás, a Szörnyeteg úr és a Tövisek Királya.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon