Nemrég jelent meg magyarul Greg Egan lenyűgöző regénye, a Diaszpóra, amit recenziókban a hard science fiction csúcsteljesítményének neveztünk. A Diaszpóra mérnöki pontossággal megírt – mit megírt, inkább: kiszámított és egyenletekben levezetett – regény. A hard science fiction csodája, a maga precízen kitalált tudományos elméleteivel, virtuálisan is esendő és megkapóan emberi hőseivel, akik visszhangozzák az Asimovok, Clarke-ok óta megismert (aranykori) szentenciát: az ember előtt nincs lehetetlen. Itt bele is olvashattok a könyvbe.

Az Ad Astra kiadó felajánlása révén most három példányt sorsolunk ki a könyvből azon játékosok között, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre:

Milyen nemzetiségű Greg Egan?

A válaszokat a jatek.sfmaghun(kukac)gmail.com emailcímre várjuk, a tárgymezőbe írjátok be: Diaszpóra

A jelentkezési határidő 2013.04.08. (hétfő) 20:00 óra. Utána sorsolunk!

Fülszöveg:

Íme, az árva! Olyan világba született, amely nem is valódi. Digitális lény, akit elmemagból növesztettek, semleges nemű, virtuális polgár szondák, műholdak és szerverek végtelen hálózatában, mely átszövi az egész Naprendszert a külső bolygóktól a Nap háborgó felszínéig. A XXI. századi Introdus óta az emberiség drasztikus változásokat eszközölt önmagán. A legtöbben a halhatatlanságot választották, csatlakoztak a poliszokhoz, tudatos szoftverekké váltak. Mások a gleiznerlét mellett döntöttek: eldobható, felújítható robottestekbe költözve nem vesztették el a kapcsolatot az erők és a súrlódás fizikai világával. Sokan közülük végleg elhagyták a Naprendszert fúziós meghajtású űrhajóikkal. És vannak, akik a végsőkig kitartanak. Ők a Föld sarában és dzsungeleiben hátramaradt húsvérek: egyesek álommajmokká sorvadtak, mások a tengerben lubickolnak vagy a levegőben repdesnek, a statikusok és a hídverők pedig élhető emberi sorsot próbálnak kovácsolni maguknak. A polgárok gondtalan nyugalmának azonban egy csapásra vége szakad, amikor egy nem várt katasztrófa éri a húsvéreket, mely arra enged következtetni, hogy a poliszok jövőjét a természet törvényeinek fittyet hányó, bizarr asztrofizikai folyamatok fenyegetik. Így hát az árva polgárok és húsvér menekültek egy csoportjával karöltve nyomába ered a tudásnak, amely egyedül szavatolhatja a biztonságukat…

A regény megrendelhető a kiadó honlapján papírkönyvként és e-könyv formátumban is!

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Eddig 6 hozzászólás.

  1. lakinger szerint:

    Lehet már tudni, hogy ki nyert?

  2. stb szerint:

    Üdv, nem úgy volt, hogy a könyvfesztiválra jelenik meg (véégre) A szingularitás küszöbén is?

  3. SFmag szerkesztőség szerint:

    lakinger:
    Három cikkel később találod a nyerteseket: http://sfmag.hu/2013/04/09/greg-egan-diaszpora-nyeremenyjatek-eredmenyhirdetes/

    stb:
    de úgy volt. Nem megnevezett tokok miatt csúszott ismét a könyv. Nyilván lehetne boncolgatni, hogy miért – nem a kiadón múlott -, de felesleges.

  4. stb szerint:

    Köszönöm, de marad a kérdés: mikor jelenik meg?

  5. lakinger szerint:

    Igaz, elnézést, csak ezt a cikket frissítgettem. Sajna nem nyertem.

  6. SFmag Szerk. szerint:

    lakinger:
    Sebaj, jövő héten is lesz majd egy játék. Ezúttal ha minden jól megy, Banks könyvért lehet játszani.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon