A héten múlt 55 éves Stephen Baxter, aki többek közt az Időhajók Hugo-díjas regény írója.

***

Star Wars pletyka: a legújabb hírek szerint azon túl, hogy 2015-től kétévente jön a Star Wars VII., VIII. és IX., a Disney évente 2-3 Star Warshoz kapcsolódó mozifilmet is tervez (!), mégpedig a Marvel univerzum mintájára, egyes karakterekre építve és az univerzumot gazdagítva.

***

Az ekonyv.hu fantasztikum témájú e-könyves hírei:

A Galaktika Lukjanyenko Világok őre-ciklusa  után megjelentette a Ray Bradbury emlékantológiát is e-könyvben, sőt az új Wilson regény, a Kronolitok is várható ilyen formában hamarosan.

A Typotex a Science in fiction sorozat újabb darabját adta ki e-könyvben, Jacek Dukajtól a Zuzanna és a világmindenséget, amiben a lengyel szerző arról tűnődik az SF és thriller konvenciókkal játszva, mi­lyen irány­ba tart ci­vi­li­zá­ci­ónk.

A klasszikusok kedvelői egy ekönyvben szerezhetik be Nemere István két regényét: a Holtak harca és Játszma tízmilliárdért az eredeti papírkiadáshoz hasonlóan kettő az egyben, a szerző szerint ezek a művei ihlették Hollywoodot A Pusztító és az Armageddon című filmek forgatókönyveinek írásánál.

Aki a young adult (YA) kategóriában szeretne olvasni, az már e-könyvben is megvásárolhatja a Lélektársak – Sky című regényt természetfeletti képességekkel, szövevényes összeesküvéssel és két kamasz szerelmével, de kapható a Geopen Kiadó jóvoltából az új skandináv YA slágerkönyv, a Kör is, akárcsak Kendare Blake Vérbe öltözött Annája, amely a tizenhét éves Casről szól, aki különös hivatást űz: halottakat öl.

***

Millennium Falcon, Enterprise, vagy Firefly? Szavazz a kedvenc űrhajódra az SFX magazinnál!

***

Interjúk:

George R. R. Martin

Terry Pratchett

Cory Doctorow (podcast)

Philip Pullman

***

A francia Utopiales találkozó díjazottjainak névsora itt megtekinthető.

***

Most jó előfizetni a Clarkesworldre, nem utolsósorban azért, mert a szerkesztő-mindenes Neil Clarke a héten elvesztette állását, így minden hozzájárulásnak duplán tud örülni. No, meg az egyik legjobb kortárs lapról beszélünk.

***

Újabb Philip K. Dick-megfilmesítések a láthatáron.

***

Az Urbanlegendsen Ben Affleck új filmjének valóságtartalmáról olvashatunk, megtudhatjuk azt is, hogy egy titkosszolgálati akció közben majdnem megfilmesítették Roger Zelazny: A fény ura  című regényét.

***

Kik lehetnek a készülő új Star Wars-film hősei? Ryan Britt gondolatait a tor.com-on olvashatjuk.

 

***

Andreas Eschbach Das schwarze Messer (A fekete kés) című novellája elnyerte a Német E-book díjat. Az írás eredetileg a Herr aller Dinge kibővített e-könyv kiadásának melléklete volt.

 

***

Tudtátok, hogy Stephen King musicalt is írt? A Ghost Brothers of Darkland Country ősbemutatója tavasszal volt, a világhírű előadókkal készülő CD/DVD-változat megjelenését a héten jelentették be.

 

***

Magyar nyelvű interjú Dave Mckeannal – Kovács Milán a lodzi Nemzetközi Képregény- és Játék Fesztiválon beszélgetett a legendás alkotóval.

 

***

Francia képregények angolul

A Képregénynet a Cinebooks mindenesét faggatta a frankofon képregények angolszáz esélyeiről.

 

***

A Könyvesblogon a Füst és csont leánya című regény szerzője beszél regényéről.

 

***

Újragondolt Ghibli plakátok – a legendás rajfilmek plakátjai, kicsit másképp.

 

***

Magyar gyakorlat a Sperában

A fantasy-képregény legfrisebb mellékepizódját Felvidéki Miklós jegyzi.

 

***

Gyermekirodalomról a Károli Gáspár Református Egyetemen

Kétnapos konferencia és workshop a gyermek- és ifjúsági irodalomról november végén.

 

***

Három a kilencből

Még csak el sem indult igazán, már meg is szűnt a Nine című lap. Három ígéretes szám után lehúzták a rolót – sajnos ezzel az archívum is hozzáférhetetlen.

 

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon