A Hobbit megjelenésének 75. évfordulója és a film közelgő bemutatója kapcsán a Magyar Tolkien Társaság a Fővárosi szabó Ervin Könyvtárral közösen egy ötnapos felolvasást, majd egy egész napos családi programot szervez 2012. október hatodikán (szombaton) a FSZEK Központi Könyvtárába.

***

Több éves csúszás után végre megjelenési dátumot, fülszöveget és borítót kapott Scott Lynch Gentleman Bastards-sorozatának harmadik kötete, a The Republic of Thieves (az első rész, a Locke Lamora hazugságai magyarul is megjelent).

***

Stephen King továbbra sem ül a babérjain. 2013-ban várhatóan két műve jelenik meg a Dr. Sleep és a Joyland. Előbbi a méltán híres Ragyogás folytatása, utóbbi annyival előrébb jár, hogy már borítója is van. Íme sajtóközlemény.

***

A Metropolis Media/Galaktika bejelentései szerint a Ray Bradbury emlékkötet (aminek Neil Gaiman által írt novelláját maga a szerző olvassa fel) mellett 7 regényt fognak kiadni idén: Szergej Lukjanyenko: Új Őrség, Joan Slonczewski: Agypestis (Brain Plague), Robert Charles Wilson: Kronolitok (The Chronoliths), Diana Wynne Jones: Merlin-összeesküvés (The Merlin Conspiracy), Robert J. Sawyer: Ébredés (WWW: Wake), Arthur C. Clarke- Michael P. Kube-Mcdowell: Trigger és Connie Willis: Végítélet könyve (Doomsday book) című kötetét.

***

Az Endless a Leviatán közelgő magyar megjelenése alkalmából a regény két folytatásáról közöl ismertetőt.

***

Az SF Signal eheti körkérdésében arra volt kíváncsi, hogy kinek az életrajzát olvasnák el szívesen a megkérdezettek.

***

A Kindle hajlamos rabul ejteni az embert. Most Andreas Eschbach is az áldozatául esett.

***

Eheti interjúk:

Jay Lake; Michael Chabon; Hannu Rajaniemi (akinek a héten megjelent The Fractal Prince című regényéről, ami a Kvantumtolvaj folytatása, Adam Roberts írt kritikát); Mike Resnick; Rudy Rucker; Cat RamboPatrick Rothfuss pedig az SF Signal Podcast vendége volt.

***

Neal Stephensonnal Jason Pontin, az MIT Technology Review főszerkesztője beszélget ebben a videóban a szerző regényeinek női karaktereiről.

***

David Brin az emberiség kozmoszban elfoglalt helyéről elmélkedik.

***

Mit mond egy rajzfilmsorozat a társadalom jövőképéről. A Paleofuture szerzője A Jetson család első részét vizsgálta.

***

Hobbitban játszó Billy Connolly merész kijelentést tett: szerinte Tolkien olvashatatlan és a frász kerülgeti a rajongóktól.

***

Huszonöt éves A herceg menyasszonya, és ennek örömére itt egy lista, miért szerethető még mindig ez a film.

***

Indiana Jones, rajzfilmstílusban.

***

A többszörös díjnyertes Grounded című kisfilmben egy asztronautával történő különös dolognak lehetünk tanúi:

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon