Ian McDonaldaz Ad Astra kiadó jóvoltából már magyarul is olvasható A dervisházban olyan hihető és eleven jövőképet fest, amely szinte tapintható távolságban van tőlünk. Hiteles és ritkán látott szereplőket mozgat, akik hétköznapi különlegességükben egyszerre izgalmasak és ismerősek; úgy bontja ki és varrja el a szálakat, hogy azok gyönyörű és részletgazdag szőnyeggé állnak össze. Képei, leírásai, ritmusérzéke és szókincse messze túlmutatnak az átlagos sci-fi regényeken; az ötletek mellett a nyelv szépsége is hangsúlyosan jelen van a könyvben – nem is lehetne másként egy olyan gazdag és érdekes kultúra bemutatásakor, mint amilyen a török.

Mi is írtunk a regényről korábban, és most lehetőségetek van megnyerni, ugyanis:

Az Ad Astra kiadó felajánlott számunkra 3 példányt, amit a következő nyereményjáték keretében szeretnénk kisorsolni köztetek:

Ahhoz, hogy részt vehess a játékban, az alábbi kérdésre kell válaszolnod:

Mely focicsapatok játsszák a regényben emlegetett Bajnokok Ligája negyeddöntőt?

(Segítségként íme a részlet a regényből, aminek elején megtalálható a helyes válasz.)

A válaszokat a  jatek.sfmaghun(kukac)gmail.com emailcímre várjuk, a tárgymezőbe írd be, hogy: Dervisház

A jelentkezési határidő 2012.08.19. (vasárnap) 20:00 óra. Utána sorsolunk!

Fülszöveg:

Bomba robban egy isztambuli villamoson – egy átlagos nap, egy mindennapos merénylet a 2027-es év Törökországában, amely az Európai Unió legfiatalabb, legsokszínűbb, ugyanakkor legszegényebb tagja: Közép-Ázsia bazárja, a földgázkincsek kapuja, a nanotechnológiai fejlődés műhelye. Ez a robbanás azonban az Adem Dede téri dervisház minden lakójának életét felforgatja: a katasztrófákra fogadásokat kötő, nyugalmazott közgazdászprofesszorét, az országos földgázcsalással élete legnagyobb dobására készülő brókerét, a legendás, mézzé lett ember nyomába eredő régiségkereskedőét, a nanotechnológiai újítást eladni próbáló marketingesét, a szívbeteg kisfiúét és a házban bujkáló férfiét, aki a merényletet követően dzsinneket kezd el látni. Olyan veszély nyomára bukkannak, amely nem csak Törökországot, hanem Európa többi részét is fenyegeti…

A regény megvásárolható az Ad Astra webboltjában.

Képregény A dervisház eleje alapján.

Trailer:

 

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon