Csütörtökön megkezdődött a 83. heti Ünnepi könyvhét, rengeteg sci-fi és fantasy újdonsággal, amik közül válogattunk a teljesség igénye nélkül.

Ad Astra kiadó:

Ian McDonald: A dervisház

Agave kiadó:

Brandon Hackett: Az ember könyve

Lisa Price: A testbérlők

Neil Gaiman: Amerikai istenek (2. kiadás)

Galaktika Fantasztikus Könyvek:

Joe Haldeman: Örök háború (2., bővített kiadás)

***

A Könyvhét alkalmával könyvbemutatók és dedikálások is lesznek:

Ad Astra kiadó:

Ian McDonald: A dervisház Ad Astrás könyvbemutatója június 8-án 18 órai kezdettel az Aranykéz utca 5 szám alatt, a Habibi sisha bárban lesz megtartva. Találkozhattok többek közt Kleinheincz Csillával, a kiadó szerkesztőjével és Tamás Gáborral, a kötet fordítójával és alapító szerkesztőnkkel, Kánai Andrással, mint a beszélgetés moderátorával.

Agave kiadó:

A megjelenések és programok listáját ide kattintva tekinthetitek meg.

Sci-fis dedikálás Brandon Hackett, alias Markovics Botond, alias SFmag.hu alapító szerkesztőnk új regényének dedikálása június 9-én, szombaton 17 órától az Agave standjánál.

A könyvbemutató pedig június 14-én, 19 órai kezdettel a még meg nem hirdetett havi SFportal meetup keretein belül kerül megrendezésre.

(Nem fantasztikum ugyan, de Baráth Katalin ugyanezen napon 15 órától dedikálja, szintén az Agave standnál legújabb regényét, A borostyán hárfát, és jövő pénteken 18 órától a Nyugati téri Alexandrában lesz majd a könyv bemutatója.)

Alexandra kiadó:

Az Alexandra Könyvtér nevű rendezvénysorozat keretein belül június 8-án este 7-től, Pécsett, a Kossuth téren beszélgetés lesz a Zenit három szerzőjével: Horváth Györggyel, Massár Mátyással és S. Kolozsvári Zsófiával.

Delta Vision kiadó:

Június 10-én, 14 órai kezdettel Fonyódi Tibor, alias Harrison Fawcett dedikál az Allee bevásárlóközpont melletti sétánynál, a Delta Vision és az Anima kiadó közös standjánál, többek közt a Katedrális című monstre időutazásos kalandregényének, harmadik kiadása alkalmából.

A Galaktika Fantasztikus könyvek könyvheti programját ide kattintva tekinthetitek meg.

Fantasztikus dedikálások:

június 9-én szombaton 16 órától 17 óráig Kersti Kivirüüt és László Zoltán dedikál.

A Vörösmarty téri standnál a potenciális földön kívüli létformákkal való kommunikáció lehetőségeiről, esélyeiről és hogyanjairól beszélgetnek elismert tudományos szereplők: Almár Iván csillagász, Csányi Vilmos Széchenyi-díjas etológus, akadémikus, Mund Katalin szociológus és Simkó János újságíró. A beszélgetésre június 10-én, vasárnap, 16:30-kor kerül sor.

***

Nagyon szomorú hír: június 6-án, reggel, 91 éves korában elhunyt Ray Bradbury, a Marsbéli krónikák, a Fahrenheit 451 és számos meghatározó munka írója. Emléke műveiben örökké él. Nekrológunkat a link alatt olvashatjátok el, és ha minden jól megy, a közeljövőben több Bradbury-cikket is tervezünk a mesterre emlékezve.

***

Sandman, Watchmen, A setét torony: az Alexandra könyvesvoltokban és online is 1+1 akció van júniusban a Cartaphilus képregényekre! Ne hagyjátok ki!

***

Egy a Galaktika.hu jóvoltából magyarra fordított interjú Elizabeth Moonnal, A sötét sebessége című, Nebula díjas, magyarul is megjelent regény szerzőjével.

***

Az under tomorrow sky az irodalommal és a képzőművészettel ötvözi az urbanisztikát, nyakonöntve egy jó nagy adag futurizmussal. Vajon hogy fognak kinézni a jövő városai? Itt megtekinthetjük.

http://undertomorrowssky.liamyoung.org/

***

Clive Barker egy Zombik a Gladiátorok ellen mozi forgatókönyvét írja éppen.

***

Interjúk:

Elizabeth Bear

Lev Grossman

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 7 hozzászólás.

  1. adeptus szerint:

    Most akkor az Örök világa kijött végül? Mert ellentmondásos híreket olvastam róla.

  2. Sfmag.hu szerint:

    Úgy tűnik, hogy mégsem.:( De majd ma délután kiderítjük.

  3. KTamas szerint:

    „Delta Visison”
    „Bradbry-cikket”

    (spellchecker rovatunk olvashattak)

  4. crei szerint:

    Kedves KTamas!
    Köszönjük észrevételeidet.

  5. eorat szerint:

    Az Alexandránál online is él a Cartaphilus képregények akciója, csak ajándékutalvánnyal nem lehet fizetni!

  6. noro szerint:

    Őrök világa egy hónap múlva, mondták a Könyvhéten a standnál

  7. Sfmag szerint:

    Sziasztok!

    Köszönjük a pontosításokat, frissítettük is.:)

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon