Jacek Dukaj Extensa című regénye idén jelent meg a Typotex kiadó gondozásában. A könyv elgondolkodtató és különleges olvasmány, színfolt a science fiction palettán: nem csak komoly tudományos háttérrel rendelkezik, hanem szépirodalomként is megállja a helyét. A szerzővel nemrég interjút is készítettünk, és most a Typotex jóvoltából játszunk is egyet.

Ahhoz, hogy részt vehess a játékban, mindössze az alábbi kérdésre kell válaszolnod:

Mi a Typotex kiadó új sorozatának a címe, amiben Dukaj Extensa című regénye is megjelent?

A válaszokat a  jatek.sfmaghun(kukac)gmail.com címre várjuk, a tárgymezőbe írd be: Extensa.

Ha segítségre van szükséged, a Typotex kiadó weboldalán megtalálod a választ.

A jelentkezési határidő 2012.05.28. (hétfő) 18:00 óra.

A határidő után sorsolunk, majd felvesszük a kapcsolatot a nyertesekkel, hogy miként juttassuk el a nyereményt a részükre. Jó játékot kívánunk mindenkinek!

A regény fülszövege:

Jacek Dukaj, a legjelentősebb lengyel science fiction író Stanisław Lem óta. Számos nemzetközi irodalmi díj mellett 2009-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

Az Einstein–Podolsky–Rosen–paradoxon szerint az elemi részecskék hatással vannak egymásra, még több száz fényévnyi távolságból is. A történet mesélője a távoli jövőben, a Föld utolsó elérhető szegletében éli békés életét. Ám felnőve lassanként ráébred, hogy bolygónkon, a teljes univerzummal egyetemben egy magasabb rendű civilizáció képviselői uralkodnak, akik úgy tekintenek az emberre, amiként mi emberek tekintünk a hangyákra. Az eszköz, mely ezekenek az Idegeneknek hatalmat szolgáltat a kozmosz felett, a címben szereplő extensa – egy rendkívül fejlett technológia, egyfajta anyag, amelynek elméleti alapjai évek óta úgy ismertek, mint az EPR-paradoxon.

Részlet a regényből: http://www.typotex.hu/upload/book/3535/extensa_jacek_dukaj_reszlet.pdf

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon