Jane Rogers nyerte az idei Arthur C. Clarke-díjat The Testament of Jessie Lamb című regényével. A műről jövő héten ismertetőt közlünk.

***

Jövő héten, május 10-én jelenik meg John Scalzi: Vének háborúja című sci-fije az Agave kiadótól. Ez alkalomból az aktuális SFmeetupon, a Tündérgyárban, május 10-én, 19 órai kezdettel a kiadó könyvbemutatót tart. Jelen lesz többek közt Pék Zoltán, a regény fordítója, valamint Farkas István olvasószerkesztő, aki a haditechnikai kifejezések átültetésében is nagy segítséget nyújtott. A bemutatót követően a regény 40% kedvezménnyel lesz megvásárolható. (Helyszín: Budapest IX. Tűzoltó u. 22.)

 Este 8-ig biztos ott leszünk, de utána is, ha látjuk, hogy van rá igény.

***

Május 29-étől kapható a Tűz és Jég ciklusának V. kötete, George R. R. Martin: Sárkányok tánca az Alexandrától

***

Nyilvánosságra hozták a Locus díj idei jelöltjeit. A legélesebb verseny talán a fantasy regény kategóriában várható, ahol Catherynne M. Valente, Jo Walton, G. R. R. Martin, Patrick Rothfuss és Terry Pratchett mérkőzik meg egymással.

***

Jön a Total Recall remake, de azt tudtátok, hogy az eredeti, Paul Verhoeven verzió előtt szó volt egy David Cronenberg által dirigált filmről is? Íme néhány korabeli concept art, hogy milyen is lett volna ez a változat.

Spekulatív fikciós témában nem angolszász íróknak indítottak online megjelenési lehetőséget. Interjúkat, cikkeket is várnak, és bár egyelőre ők sem tudnak fizetni a megjelenésért, ez hosszútávú cél.

***

Az Ad Astra népszerű interjútéma: a Fiction Kult is Kleinheincz Csillát faggatta.

***

Folytatódik Peter Watts Blindsight című regényének közlése a FictionKulton. A fordítás már a nyolcadik fejezetnél jár.

***

A Paleofuture blog a holtak digitális „feltámasztásáról” közöl érdekes cikket.

***

Kiállítás Bristolban az afrikai scifiről: Superpower címmel nyílt meg az a kiállítás, amely a képzőművészet és a film szemszögéből mutatja be az afrikai scifit.

***

A Bosszúállókat letörölték… nem a Föld színéről, hanem a számítógépről, melyen tárolták egy sajtóvetítéshez:
(Avagy a digitális vetítés veszélyei.)

***

Margaret Atwood marslakókkal beszélget Amerikáról.

***

Megjelent a Copperwire első albuma.

Az etióp hiphopcsapat scifi tematikájú albumához Nnedi Okorafor írt kísérőszöveget. Különösen a Kármán-vonalhoz szóló ódát ajánljuk.

***

Miket olvas Neil Gaiman? Egy remek interjú az íróval a NYTimes-tól.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 3 hozzászólás.

  1. adeptus szerint:

    Etióp hiphop sci-fi szövegekkel. Mintha Douglas Adams agyából pattant volna ki.

  2. _acelpatkany_ szerint:

    A pestiek mehetnek hétfőn is valahova:
    http://www.facebook.com/events/291137114307881/

  3. adeptus szerint:

    @acélpatkány
    Kösz a tippet. Kicsit félek tőle, hogy nagyon lilabölcsész lesz, de azért, lehet, hogy elnézek. Ha igen, írok róla beszámolót.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon