Könyves hírekkel kezdjük. Január végén sejtettünk egy csomó idei várható címet, a mai napon újabb három közülük hirtelen publikussá is vált:

Május 4-én jelenik meg Alastair Reynolds sokak által várt regénye, a Napok háza az Alexandra kiadónál!

Az Ad Astra kiadó ma bejelentette, hogy a Könyvfesztiválon megjelenő újdonsága Ian McDonald: A dervisház című regénye lesz, ami megnyerte a BSFA-díjat, és jelölték Hugo-, valamint Arthur C. Clarke-díjra is.

Az internetes áruházakban már előrendelhető Orson Scott Cardtól az Ender árnyéka, ami a legendás Végjáték párhuzamos regénye Bean szemszögébőlm, és sokak szerint legalább olyan jó, mint maga a Végjáték.

***

Nyilvánosságra hozták az idei Shirley Jackson díjra nevezett művek listáját.

***

Idestova kilenc éve, hogy nem olvashattunk semmi újat David Brintől. Júniusban végre megjelenik régóta készülő regénye, az Existence. Erről és sok egyéb másról beszélgetett nemrég John Kennyvel.

***

Megérkezett a Bosszúállók, benne rengeteg Stan Lee karakterrel, ez alkalomból íme egy friss interjú Stan Lee-vel.

 ***

Partneroldalunk, az LFG.HU Őrség idején mottójú novellapályázatán közzétettek egy közönségszavazás előtti záróbeszédet. Bár a pályázatra rekord számú – 93 – novella érkezett be, 1-3. helyezést nem osztanak ki, hat novellát azonban közönségszavazásra bocsátott a zsűri.

 ***

 Railsea címmel jelenik meg május közepén China Miéville legújabb regénye vonatokkal, óriásvakondokkal. A Tor.com oldalán olvasható belőle egy részlet.

***

Az Agave kiadó május 10-én 19 órakor, a Tündérgyárban (1094, Budapest, Tűzoltó u. 22.) mutatja be John Scalzi: Vének háborúja című új sc-fi regényét. Gyertek el, és helyben 40% kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a regényt.

***

 A SyFy tévécsatorna sorozatot tervez Stephen King A sárkány szeme című regényéből.

***

Az Ad Astra Kiadó létrejötte apropóján az Ekultúra interjút készített a kiadó szerkesztőjével, egyben magazinunk munkatársával, Kleinheincz Csillával az Ad Astráról és saját írói terveiről.

***

Daniel Abraham fantasy-író támadja az érvet, mely szerint nem baj, ha az epikus fantasy szexista/rasszista, mert hiszen a középkor is az volt.

 ***

Szerzők és olvasók kérésére, nyomására a Tor.com DRM mentessé teszi az e-könyveit.

***

 Az SFsignal interjúja Paolo Bacigalupival, legújabb regénye, a The Drowned Cities megjelenése kapcsán.

***
Sci-fi karakterklisék, ahogyan már sokszor láttuk őket:)

***

Aki elég pihent, megnézheti a Star Trek: TOS 56 epizódját egyszerre, egyetlen videóba ágyazva:

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 5 hozzászólás.

  1. crei szerint:

    Valóban jó hír, főleg mivel szuper jó a regény!

  2. makitra szerint:

    Csak érdekességként egy könyvbemutatóról, pár fényképpel:
    http://divany.hu/stilfuresz/2012/04/27/douglas_adams_es_a_galaxis_utikalauz_stopposoknak/#

  3. SFmag szerint:

    És akkor még két nagyon friss könyves bejelentés, amikkel frissítettük a hírsalátát:

    Az Ad Astra Könyvhéten jön Ian McDonaldtól A dervisház című regénnyel: http://www.facebook.com/pages/SFmag/164911463534898#!/permalink.php?story_fbid=321285274611603&id=164911463534898

    Az Alexandra pedig Cardtól az Ender árnyékát hozza ki hamarosan, a könyv legalábbis már előrendelhető a neten: http://www.libri.hu/konyv/ender-arnyeka.html

  4. Juraviel.Ihuan.Bedvin szerint:

    Két napja érkeztek meg a következő könyvek:

    – Abercrombie: A királyok végső érve
    – Rajaniemi : Kvantumtolvaj
    – Bacigalupi: A felhúzhatós lány

    Már nagyon várom, hogy elolvashassam a ‘Vének háborúját’ és a ‘Sárkányok táncát’ is (elvileg május végén jön).

    És erre meg a ‘Napok háza’ is ígéretesnek tűnik, ‘A dervishház’ szintén, és ez utóbbi örömömre Frank Herbert után ismét a szúfik felé tekint, márpedig a dervisek erre utalnak. 🙂

    A ‘Végjátékhoz’ még sajnos nem volt szerencsém, ha el is olvasom az ‘Ender árnyékát’ (ami tegnap meg is jelent :O, ha ezt tudom, talán később rendelek), ám előtte a másikat is jó lenne elolvasni. :O

    Ősszel Endymion (remélhetőleg az Ilium és az Olympos is jön a The Rise of Endymion után), télen The Briar King, jáááááááááááá, idén teljesen el vagyunk kényeztetve.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon