Írók egymás között: Neil Gaiman interjút készített Stephen Kinggel. A beszélgetés a linken teljes hosszában elolvasható.

***

Új film készül a Sztrugackij testvérek Nehéz istennek lenni című regényéből. A FictionKult oldalán további információk mellett egy kedvcsináló videó is helyet kapott.

***

Hamarosan napvilágot lát két magyar írónőtől is egy-egy fantasy regény, április 19-én S. Kolozsvári Zsófia Se vas, se tűz c. regénye az Alexandra Kiadó Zenit-sorozatában jelenik meg, míg április 24-én Gaura Ágnes Vámpírok múzsája a Deltavision Kiadónál. Gaura Ágnes az SFmag tavalyi Fantasztikus Kéziratok Éjszakáján tűnt fel. (Amit idén újra meghirdettünk!)

***

Fülöp-szigeteki SF két dollárért

E-könyvben is kiadják a nagysikerű Philippine Speculative Fiction antológiákat, és kötetenként csak 99 centbe kerülnek! Ennyit biztosan megér a fülöp-szigeteki SF.

***

Kihirdették a 2012 évi Hugo díj döntőseit

Az impozáns listát a Campbell díjra jelölt szerzők nevével együtt a chicagói Worldcon honlapján tekinthetjük meg.

***

Jövő héten, április 19 és 22 között tartják meg a XIX. Nemzetközi Könyvfesztivált, szokás szerint a Millenárison. Díszvendégként a skandináv országok mutatkoznak be, ezen felül több sci-fi és fantasy kiadó is megtalálható lesz majd ott a legújabb megjelenésekkel.

***

Charles Tan a világ SF-ről

A filippin rajongótól izgalmas esszét olvashatunk a World SF jelenlegi helyzetéről és esetleges jövőbeli útjairól.

***

A Macmillan könyvkiadó helyzetjelentése az Amerikai Igazságügyi Minisztériummal folytatott pereskedéséről.

***

J. K. Rowling új, felnőtteknek szóló regénye, a The Casual Vacancy a vártnál korábban jelenik meg.

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, új könyvmegjelenést vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. abdul szerint:

    kösz, ez a King-interjú jó volt. 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon