Tavaly, 2011. július elején rendeztük meg a Fantasztikus kéziratok éjszakáját, ahol novellákról, regényrészletekről mondtuk el a véleményünket. A 2. helyezett regény hamarosan megjelenik a Delta Vision kiadónál, az általunk legjobbnak talált novellát pedig az oldalunkon is olvashattátok.

Lassan eltelt egy év, és eljött az ideje egy újabb éjszakának. Sci-fit, fantasyt vagy horrort írsz, de még keresed az utadat? Nincs őszinte olvasód, aki elismeri írásod erősségeit, ugyanakkor rámutat a hibáira? Szeretnél megismerkedni más írókkal? Jól viseled a kritikát és tanulni szeretnél belőle?

Ha készen állsz a megmérettetésre, csatlakozz hozzánk a Fantasztikus kéziratok éjszakáján, ahol az SFmag írói és szerkesztői személyesen mondanak véleményt kéziratodról, és ahol egy ital mellett, kötetlenül beszélgethetsz és ismerkedhetsz írótársaiddal, gyűjtheted a tippeket az írással, szerkesztéssel, könyvkiadással kapcsolatban!

Az esemény helyszínét és időpontját (június második felének egyik szombatja kora délutántól estig) hamarosan közzétesszük.

A részvétel egyetlen feltétele, hogy az sfmaghun (kukac) gmail.com címre május 31. éjfélig elküldd egy tetszőleges novelládat, vagy regényed 20-30000 leütésnyi részletét, a kísérőlevélben pedig jelezd, hogy a Fantasztikus kéziratok éjszakájának inkább az elején vagy a végén tudsz megjelenni. (A tárgy mezőbe kérjük írd be, hogy Kéziratok éjszakája.) A jelentkezők közül korlátozott számú kéziratot és írót tudunk fogadni, így túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot arra, hogy a részvételről a kéziratok érdemei alapján vagy sorsolásos úton döntsünk.*

A beérkező legjobb novella/novellák szerkesztés után megjelennek az SFmagon (a szokásos feltételekkel), és legjobbnak talált kézirat írója részt vehet az Írókör.hu ötnapos írótáborában (2012. augusztus 1-5, Óbánya).**

Az est folyamán legalább egy kritikát kapsz a kéziratodra, de ha kihasználod az alkalmat, a többi íróval is véleményt cserélhettek – miért szalasztanád el a lehetőséget, hogy társakra találj? Hozd el a többi novelládat is, mutasd meg másoknak, gyűjtsd az észrevételeket, elismerést, kritikákat, és érezd jól magad a hozzád hasonló fantasztikus írók társaságában!

Mi biztosan ott leszünk:

Juhász Viktor, író, fordító

Kánai András, író,

Kleinheincz Csilla, író, az Ad Astra kiadó szerkesztője,

K. Varga Bea, író, a Könyvmolyképző kiadó szerkesztője

László Zoltán, Zsoldos Péter díjas író

Markovics Botond (Brandon Hackett), Zsoldos Péter díjas író,

Szabó Sándor, író, fordító,

és mások is a SFmag stábjából.

Írj, küldd be a novellád és gyere el! Kíváncsiak vagyunk rád és az írásaidra!

* Csak azokról az írásokról van módunkban véleményt mondani, amelyeknek az írói eljönnek az eseményre. Írásban, utólag nem adunk kritikát.

** A díj az utazás és étkezés költségeit nem tartalmazza.

Az SFmag stábja

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: irodalom, novella

Eddig 4 hozzászólás.

  1. Demeter Attila szerint:

    Kedves Szervezők!
    Egyelőre csak jelezni szeretném, hogy a határidő letelte előtt szeretném beküldeni az írásomat, de még kócos. Most kezdett fésülködni, és nem szeretném siettetni, ez a nőknél sem jött be sosem. Azért jelzem, hogy számíthassatok rá.
    Igazából egy nagy probléma előtt állok. Húsz-harmincezer karaktert vártok, és a regényem első fejezete, amelyet küldeni szeretnék, hosszabb ennél. A teljes fejezet (szóközökkel) 54000 karakter. Ennél rövidebb részlet is megáll a lábán, de most 32000-nél tartok, és már alig tudok vágni belőle az érthetőség kockázata nélkül. Már a mostani állapot is csak úgy működik, ha pár mondatban összefoglalom az első tíz-húszezer karaktert.
    Kis segítséget tudnátok adni azzal, ha leírnátok, elfogadható-e a pár mondatos összefoglalás, és végszükség esetén túlléphetem-e a 30000 karaktert.
    Köszönettel várom a súgást, és tisztelettel jelentkezem a kézirattal, mielőtt letelik a határidő.
    Demeter Attila

  2. Demeter Attila szerint:

    Kedves Szervezők!
    Azt hittem, hogy megjelenik a mailcímem, ezért az üzenetben nem írtam le. Ha tervezitek, hogy válaszoltok, a demiplaszt@t-online címen megkapom. Ha arra számítotok, hogy a kíváncsiságomért felnézhetnék ide néha, az is természetes, figyelni fogom itt a választ.
    Üdvözlettel!
    Demeter Attila

  3. hanna szerint:

    Kedves Attila!
    A pár mondatos összefoglalást az előzményekről tavaly is elfogadtuk. A részlet azért lehetőleg ne lépje nagyon túl a 30 ezer leütést, különben nem fog beférni a kiszabott időbe az értékelés…

  4. Demeter Attila szerint:

    Köszönöm szépen a választ! Összefoglalom az előzményt, és ezerhatszáz leütést lefaragok belőle. Pár nap múlva feltöltöm.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon