Kihirdették a 2011-es Kitschies nyerteseit. Ezt a díjat „az év legprogresszívebb, intelligens és szórakoztató, Nagy-Britanniában kiadott munkái” kapják meg. Idén Patrick Ness és Siobhan Dowd A Monster Call, ill. Kameron Hurley God’s War című regénye nyert, és olyan munkákat jelöltek, mint Miéville Embassytown-ja vagy az Osama Lavie Tidhartól.

***

Változások a Strange Horizons-nál. Hogy mik, az a magazin honlapján elolvasható.

***

Most vettél Kindle-t, de hirtelen nem tudod, mit rakj rá? Itt van 102 könyv, aminek minden sci-fi kedvelő e-book olvasóján a helye. És ha már e-book, most Ursula K. Le Guin osztja meg véleményét a témában.

***

Klasszikus sztereotípia, hogy a science fiction a fiúk olvasmánya. Hát most itt egy lista tíz könyvről, amit minden hölgy bátran elolvashat.

***

Írók híres „törvényei”, Clarke-tól Gaimanig.

***

Február 3-án elhunyt John Christopher (eredetileg Samuel Youd), akinek idehaza Egyetlen fűszál se… című regénye jelent meg a régi Galaktikában. Jo Walton emlékezik róla a Tor.com-on.

***

Az Endless újabb remek írással örvendeztette meg az olvasókat, ezúttal egy szakdolgozat (ami pdf-ben el is érhető a honlapon) alapján azzal foglalkozik, hogyan változott a vámpír figurája az évek során.

***

Az írók bolondok, nem igaz? Már csak emiatt a 25 ok miatt is azok.

***

David Brin nekiveselkedik annak az örök témának, hogy mi a különbség a sci-fi és a fantasy között.

***

Hogyan épülnek fel a noir regények, pláne ha a spekulatív fikció területére merészkednek? Erről, a jellemző témákról és még egyebekről szól ez a hosszabb cikk.

***

Most már hivatalos, hogy a Fumax kiadja magyarul a Prince of Thornst.

***

Újabb cikk a fantasztikus zsánernek az irodalomban és a nyugati kánonban elfoglalt helyéről.

***

Egy kis móka Doctor Who kedvelőknek: állítsd össze saját epizódodat a sztori generátorral!

***

Bármilyen pletykák is keringenek, elég valószínűtlen, hogy Harrison Ford visszatérne Ridley Scott új Blade Runner filmjében.

***

Emlékeztek Hulk Hogan alakítására a Külvárosi kommandó (Suburban Commando) című filmben? Nem ő az egyetlen pankrátor, aki felbukkant fantasztikus filmekben, az SFX össze is szedett 10 másik izomkolosszust a szakmából.

***

Itt pedig 10 film/sorozat, amiben – ha a mindenható forgatókönyvírók nem szóltak volna bele – a józanész szerint mindenki meghalt volna az utolsó 5 percben.

***

A hírek szerint a remake-et terveznek az 1979-ben készített Alfa holdbázis (Space 1999) számára, legkorábban jövőre jöhet a tévéképernyőkre. Ha úgy újítják meg a sorozatot, mint a BSG esetében, mi vevők vagyunk rá.

***

Ezen a héten velük olvashattunk interjút: Elisabeth Hand, Jeff Noon, William Gibson, Michael Chabon és Robin Hobb.

***

37 minimál poszter szuperhősökről és ellenfeleikről.

***

Milyen fantasy és sci-fi könyv illik hozzád? Nézd meg ezt a részletes ábrát, hátha találsz olyat, amit még nem ismertél!

***

A tavalyi év legjobb kötetei Jeff VanderMeer véleménye szerint.

***

Folytatódik a trooperek kalandja…

Láttad már Neil Gaimant nagyon örülni? Akkor most megnézheted hogy örül egy új díjának:

***

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 4 hozzászólás.

  1. anarchoid szerint:

    „Farrison Ford” 😉 kis eliras vagy fricska ? 🙂

  2. rorimack szerint:

    A Monster Calls nemsokára magyarul is olvasható.

  3. DBL szerint:

    Nagyon jó kis blog… 🙂 Találtam benne magyar szöveget is…
    Tudom, hogy nem dicsőség, de angol ismereteim kimerülnek az alapvető számítógépes kifejezésekben (+ egy pici…). 🙂

  4. _acelpatkany_ szerint:

    DBL, én szoktam általában összeszedni a linkek jelentős részét, és hidd el, linkelnék én érdekes magyar tartalmat, ahogy pl. az endless cikk esetében most megtörtént, de ha egyszerűen nem találok olyat, ami ide bekerülhet, hát mivel töltsünk fel egy hírsalátát?

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon