Epub formátumban, ingyenesen letölthető Raana Raas, vagyis Görgey Etelka Csodaidők sorozatának első kötete, amely az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar sci-fije, nem véletlenül.

***

Projekt Grimm és egy új fordításról

Idén két évszázada, hogy a Grimm testvérek kiadták legendás mesekönyvüket. Az évforduló tiszteletére európai mesemondók összeálltak, hogy a meséket számtalan nyelven előadják. És szintén erre az alkalomra időzítve jelent meg egy új, teljes fordítása a gyűjteménynek. Az első link a Project Grimm 2012 oldalára mutat, a másodikon egy beszélgetést olvashatunk a kötet két fordítójával.

***

Kihirdették a BSFA díj döntőseit

Az angol díj regényjelöltjeit alább olvashatjátok, a részleteket a Brit SF Szövetség honlapján tudjuk megnézni. Az egyik döntős regényről, Lavie Tidhar Osamájáról itt írtunk.

Cyber Circus by Kim Lakin-Smith (Newcon Press)

Embassytown by China Mieville (Macmillan)

The Islanders by Christopher Priest (Gollancz)

By Light Alone by Adam Roberts (Gollancz)

Osama by Lavie Tidhar (PS Publishing)

***

The Silent City

Új, posztapokaliptikus websorozat indul – ha a közönség is úgy akarja. A Kickstarter oldalán megtekinthetünk egy rövid előzetest, és adakozhatunk is a készítőknek.

***

Firelight Island

Ha valaki még nem lenne benne biztos, hogy szeretné támogatni a Firelight Island elkészültét, az alkotó, Paul Duffield (Freakangels) összerakott egy kedvcsináló rajzfilmet.

 

***

Tanácsok tanácsadóknak

Nick Mamatas tanácsai azoknak, akik mindenáron írástechnikai tanácsokat akarnak adni.

***

Kicsoda John Carter?

Az SFsignal gyorstalpalója a film vagy a regények elé.

***

Interjúeső:

A Fan Girl blog Paul S. Kempet, veterán logó alá írót kérdezi, ezúttal főleg a Star Wars regényekről.

Interjú a magyar származású Theodora Goss-szal, több helyen is.

Interjúk Joe Abercrombieval és Ken Liuval, a Lightspeed magazin Neil Stephensont kérdezi.

Patrick Rothfuss és Cory Doctorow podcastban beszélnek a könyveiről és terveikről.

 

Gaore R. R. Martin válaszol néhány kérdésre, enyhe spoilerekkel. És aki nem bír a következő kötetig várni, annak itt egy Westeros térkép app.

 

***

Szerkesztőségi tagunk, Lőrinczy Judit angol nyelvű személyes élménybeszámolója a tavalyi, XXXI. HungaroConról megjelent a World SF Blogon.

***

Csillagok Háborúja vegyesfelvágott

Befejeződött a Star Wars Uncut projekt: az Új reményt rajongók forgatták újra, tizenöt másodperces részletekben. Most megtekinthetjük a teljes filmet.

 

Amennyiben hírt, sajtóközleményt, vagy érdekes linket szeretnél megosztani velünk a fantasztikum világából, küldj levelet az sfmaglink_@_gmail.com címre. Az egyszerűség érdekében kérjük, a beérkező ajánlók ne legyenek hosszabbak néhány mondatnál. Az SFmag fenntartja a jogot a beérkező anyagok szelektálására. Az ajánlások akkor kerülhetnek be az aktuális heti hírsalátába, ha az adott héten szerda éjfélig beérkeznek.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 5 hozzászólás.

  1. vinitor szerint:

    „Görgey Etelka Csodaidők sorozatának első kötete, amely az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar sci-fije, nem véletlenül.”

    Miért az?

  2. rorimack szerint:

    vinitor: töltsd le, olvasd el, és melátod 😉

  3. lorinczy_judit szerint:

    Én csak az első kötetet olvastam, az alapján megállapítottam, hogy nem nekem íródott, de azt is, hogy miért rajonganak érte nagyon sokan.

    A hazai zsáner eladási számait ismerve Etelka elsőkönyvesként gyakorlatilag „bankot robbantott”, még ha az eredeti kiadója a további köteteket már nem adta ki, a szerzőnek minden oka és lehetősége meg volt rá, hogy a további három részt is publikálja – önerőből, mert akkora olvasótábora lett, hogy ezt meg lehetett reszkírozni.

    Ez pedig egyedülálló – miközben a szűk gettón belül elsőkönyvest alig adnak ki, vagy ha igen, a kiadó bukásra számíthat. (Mostanság már akkor is, ha a szerző „bejáratott”, sőt, esetleg hozzávágtak egy Zsoldost).

    Az pedig már ennek a szűk gettónak a hibája, hogy nem volt képes ezt a sorozatot rendesen értékelni, főleg, hogy az első kötet – minden hibája ellenére – fényéveket vert (és szerintem legtöbbször ma is ver) a hazai SF regényekre.

  4. szs szerint:

    Nekem úgy rémlik, hogy az első két kötet jött ki az eredeti kiadónál és azután függesztették fel a sorozatot, kvázi „magán”kiadásban ment ki a maradék kettő, azóta meg az első két kötetet is utánnyomták, így egységes formában is ott lehet a sorozat a polcon. Nekem a negyedik kötet annyira már nem jött be, de az összkép egyértelműen pozitív.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon