Ma 13 órakor veszi kezdetét a XXXI. Országos Sci-fi Találkozó, a HungaroCon az Avana Egyesület rendezésében, Salgótarjánban, a Frei Caféban (Fő tér 5.). Az eseményen az SFmag is jelen lesz, előadói és látogatói minőségben egyaránt. 13:20-kor Lőrinczy Judit (Jud) és Varga József kiállítását nyitja meg Bódi Ildikó és Kleinheincz Csilla (Hanna), majd 14 órakor a Literátor műhely keretében tart előadást Jud a leírásokról és Hanna a szövegritmusról. A műhely harmadik előadója Vásárhelyi Lajos, a Zsoldos Péter díj zsűrijének tagja.

Szombaton 16:10-kor  Markovics Botond (Hackett) mutatja be az SFmagot és tagjait, és bár a con során végig elérhetőek vagyunk, ekkor mindenképpen fel lehet tenni a feszítő kérdéseket és el lehet látni minket javaslatokkal. Szombaton este kerül sor a díjak, így a Zsoldos Péter díj átadására is, és érdemes követni az eseményeket, ugyanis vasárnap 10 és 15 óra között maratoni eszmecsere zajlik a nevezett művekről Varga Beáta vezetésében, valamint a magyar sci-fi általános helyzetéről Kánai András (Sfinsider) vitaindítója után.

A többi programról itt olvashatsz. Illusztrációs pályázat, játék, tudományos , sci-fi filmes és írói előadások egyaránt lesznek. Gyere és támogasd a magyar sci-fit a jelenléteddel, akár csak egyetlen napra is!

A háromnapos rendezvény során folyamatosan tudósítunk a helyszínről a twittercsatornánkon, esténként pedig igyekszünk rövid összefoglalót írni az adott napról. Kövess minket a Twitteren, és ha magad is írni szeretnél a conról, használd a #HCon hashtaget!

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon