Júniusi előzetes

Közzétette: cikkbot 1 hozzászólás

Bátran mondhatjuk, hogy 2011 júniusa a magyar sci-fi hava. Bár eddig alig-alig foglalkoztunk a hazai science fiction irodalommal az SFmagon, e hónapban több cikkünk is összegyűlt a témában, illetőleg több okból is aktuális hazai szerzők műveiről szólni.

Június végén (24-26.) az Avana Egyesület megrendezi a XXXI. Hungarocont, az országos magyar sci-fi találkozót, melyen az SFmag is bemutatkozik, illetőleg a szerkesztőség több tagja is előadást tart. A program részletesen itt olvasható. A Hungaroconról és más dolgokról kérdezzük majd az Egyesület elnökét, Bódi Ildikót; a rendezvényről élő twitterközvetítést adunk, és terveink szerint fényképes élménybeszámolót is közzéteszünk majd, hogy aki nem tud eljönni, az se maradjon le a történésekről.

Mint ismeretes, a Hungaroconon osztják a Zsoldos Péter Díjat, a díjra jelölt novellákról SFinsider és Acélpatkány írt részletes értékelőt statisztikával, és várhatóan a kisregény kategóriában nevezett művekről is lesznek ismertetők.

Elolvastuk az Agave Kiadó új szerzője, Izing Róbert mostanság megjelent regényét, a Támadás az űrbőlt. Hogy szerintünk is az utóbbi évek legizgalmasabb magyar science fiction regénye-e, hamarosan kiderül. Jud pedig kedvenc magyar és külföldi novellaélményeiből válogat, a képzeletbeli SF antológia első részén kívül azonban sok minden másról is olvashattok majd ismertetőket. További interjúk is várhatóak, többek között a magyar fantasy egyik legismertebb alakjával. Egy szerzői olvasói példánynak köszönhetően különösen napra készek leszünk Lavie Tidhar friss (őszi) megjelenését, az Osamát illetően.

Nyereményjáték miatt is érdemes lesz minket figyelni, mert újabb játékokkal készülünk, és figyelem, ezúttal már a honlapon is lehet majd játszani. És persze lesz rengeteg cikk, ismertető filmekről, könyvekről, meg,ami még belefér a hónapba.

Tartsatok velünk júniusban is, és találkozzunk  Salgótarjánban, a Hungaroconon!

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig egy hozzászólás érkezett.

  1. marcus szerint:

    Connie Willis Blackout/All Clear című regényeiről lesz esetleg cikk? Annyi díjat nyert már az írónő régebben is, kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek róla.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon