Hírsaláta, 18. hét

Közzétette: cikkbot 2 hozzászólás

Hírek, érdekességek a SF világából.

***

Április 30.-án a 7. Magyar Képregényfesztiválon Joost Swarte átadta az idei Alfabéta-díjakat, amelyek a 2010-ben megjelent legjobb magyar képregényeknek járnak.

A nyertesek:
Kép-regény kategória: Ágoston, nukleáris baromfi – írta és rajzolta Vass Róbert
Kép-novella kategória: Korhelyhajhászat – írta és rajzolta Fritz Zoltán
Kép-sor kategória: Blossza – írta és rajzolta Oravecz Gergely
Ugyanitt osztották ki az első Zórád Ernő díjat. Ezzel azt a magyar képregényalkotót jutalmazzák, aki az elmúlt évben a legtöbbet tett itthon vagy külföldön a magyar képregény népszerűségéért. Az elismerést Futaki Attila vehette át, aki Rick Riordan Villámtolvajának nagy sikerű képregényadaptációjával debütált Amerikában.
***
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytára (Budapest, 1117, XI. kerület, Prielle Kornélia utca 10.) május 7-én egész napos programot szervez a sci-fi és a tudomány szerelmeseinek.
Részlet a programból: „Találkozhatsz kortárs sci-fi írókkal, könyvbemutató részese lehetsz, és legendás filmekkel kapcsolatos kulisszatitkokba nyerhetsz bepillantást. Ihletadó tárgyakkal és meglepetés relikviákkal várunk: mini-kiállítás retró sci-fi játékokkal és filmes makettekkel.”
Részletes program a Múzeum honlapján.
***
Új Philip K. Dick regény júniusban.
A Timothy Archer Lélekvándorlása a Valis-trilógia befejező műve, angolul 1982-ben jelent meg, nem sokkal a szerző halála után. Sokan úgy vélik, hogy ez Dick legfilozofikusabb regénye, ami mellett másik különlegessége, hogy az egész történet egyes szám első személyben, egyetlen szereplő szemszögéből bontakozik ki.
***

Ma este a Lengyel Intézetben Egy est Stanisław Lemmel címmel filmvetítés, beszélgetés és koncert várja az érdeklődőket. További információk itt.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 2 hozzászólás.

  1. Chelloveck szerint:

    Hű, egy hírem nekem is van.
    82 éves korában meghalt Yvette Vickers, aki Az ötven láb magas nő támadásában is szerepelt (nem ő volt az ötven láb magas nő) meg az Óriáspiócák támadásában is, Playboy-modell is volt ő annak idején. A dologban az a csúnya, hogy maga a hír friss, a napokban találták meg a holttestét a szobájában – csakhogy 82 éves tavaly volt, ugyanis már egy éve meghalt! A szomszédasszony, aki a héten bement hozzá, és átgázolt a bepókhálósodott levélhalmon, kábé egy órát töltött el a kégliben úgy, hogy nem is vette észre – először azt hitte, csak valami gyűrött ruha 🙁 Szerencsétlen dolog lehet ilyen magányosan meghalni, pedig nap mint nap kapta még így is a rajongói leveleket… Szomorú hír volt ez.

  2. Hanna szerint:

    @Chelloveck: Ez elég szomorú és megdöbbentő halál. 🙁 Főleg, ha belegondol az ember, mennyire magányos lehetett élete végére a korábbi sikerek, rajongók ellenére.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon