Közeleg a tél. Sőt, már meg is érkezett. Amerikában vasárnap este, itthon pedig hétfőn végre útjára indult az HBO új sorozata, a George R. R. Martin fantasy ciklusából készült Trónok harca.

A sorozat alkalmából ezt a hetet a sorozatnak, a könyveknek, játékoknak szenteljük, és íme, itt van az ígért nagy Trónok harca játék! Rengeteg szervezés eredményeképpen minden eddiginél értékesebb és több nyereményt tudunk Nektek felajánlani, amiért nagyon hálásak vagyunk az ajándékok felajánlóinak, az Alexandra kiadónak, a Delta Vision kiadónak és az HBO Magyarországnak.

A nyeremények:

– Egy szerencsés olvasónk megnyerheti az Alexandra Kiadó jóvoltából George R. R. Martin Jég és tűz dala ciklusának mind a NÉGY kötetét, azaz a Trónok harcát, a Királyok csatáját, a Kardok viharát és a Varjak lakomáját együtt, kb. 3800 oldalon;

– három nyertes Trónok harca kártyajátékot kap a Delta Vision Kiadó felajánlásából;

– két szerencsés egy-egy exkluzív Trónok harca címeres pólót nyerhet az HBO Magyarország felajánlásából;

– további három nyertes pedig egy-egy hatalmas (B1-es méretű) Trónok harca posztert kap ajándékba szintén az HBO-tól.

Ahhoz, hogy részt vehess a játékban, annyit kell tenned, hogy a Facebookon az SFmag közösség tagjaként

1. lájkolod a játék hírt (április 20-ai bejegyzés),

2. hozzászólsz a Facebook hírhez,

3.  megosztod a Facebook faladon (wall).

A nevezési határidő április 27., azaz jövő hét szerda éjfél.

Sok szerencsét kívánunk!

*****

A nyereményekről:

A Jég és tűz dala négy kötete

A Trónok harca az Alexandra.hu-n

A Királyok csatája

A Kardok vihara

A Varjak lakomája

Az HBO Trónok harca aloldala

A Trónok harca társasjáték

B1-es méretű Trónok harca HBO-poszter

A kártyajáték

A Trónok Harca gyûjthetõ kártyajáték (THK – Game of Thrones CCG) 2002-ben jelent meg a Fantasy Flight Games kiadásában.
A Trónok Harca Kártyajáték kitûnõen alkalmas kétszemélyes és többszemélyes játékra is, ugyanazokkal a szabályokkal.
A Trónok Harcában minden játékos valamely nagy nemesi házat irányítja. Minden ház rendelkezik egyedi vonásokkal a játékban, amelyek a könyvben betöltött szerepüket adják vissza. Jelenleg
a következõ családokkal lehet játszani:
Stark-ház: A Starkok az Észak hatalmas, de ritkán lakott területeit uralják. Becsületességükrõl és õszinteségükrõl híresek, de nehezen ismerik ki magukat a fejlettebb déli területek intrikáiban.
A játékban is elsõsorban a fegyveres harcban jeleskednek, viszont kevés olyan karakterük van, akik a politikai harcban is megállják a helyüket.
Baratheon-ház: A regények kezdetekor Robert Baratheon uralkodik a Hét Királyságban, így nem csoda, hogy a család erõssége a hatalmi harcban rejlik. Senki sem tud annyi hatalmat, azaz gyõzelmi pontot generálni, mint a Baratheonok. A kérdés csak az, hogy képesek-e meg is õrizni azokat, vagy „hosszú távon” végül mégis vereséget szenvednek.
Lannister-ház: A Lannisterek két dologról híresek: mesés gazdagságukról, valamint állandó intrikáikról. Ennek megfelelõen õk a három harctípusból a politikaiban jeleskedek leginkább.
Sok, az aranybevételüket növelõ lapjuk is van.
Greyjoy-ház: A Greyjoyok egy Westerostól keletre fekvõ szigetcsoportot uralnak, az itt élõ vasemberek hagyományosan kalózkodásból és a kontinens gazdagabb vidékeinek kifosztásából tartották el magukat, míg végül el kellett ismerniük a Hét Királyság királyainak uralmát.
A Greyjoyok egyik erõssége a játékban, hogy másoknál könnyebben tudják elpusztítani az ellenfelek helyszíneit, ami nagy elõnyt biztosíthat nekik a játék során.
Targaryen-ház: A Targaryenek a keleti Valyriai Birodalom egyik nemesi családja voltak, akik annak pusztulását követõen kerültek Westerosra. 300 évvel ezelõtt könnyedén meghódították az addig hét különálló királyságból álló kontinenst, ugyanis egyedül nekik voltak hatalmas sárkányaik, amelyekkel lemészárolták a westerosi királyok ellenük vonuló seregeit. A sárkányok azonban néhány generáció múlva kipusztultak így amikor a westerosi urak egy része fellázadt az õrült
II. Aerys király ellen, a család elvesztette hatalmát. A játékban erõsségeik közé tartozik a csatolt lapok manipulálása.
Martell-ház: A Martellek Westeros déli, sok helyütt sivatagos területeit uralják. A gerillaharcmodor mesterei, eszközeiket az északi lovagok gyakran alattomosnak tartják. A játékban ez úgy jelenik meg, hogy sok képességük csak akkor aktivizálódik, ha ellenfelük valamilyen harcot nyert ellenük. Ilyenkor aztán kétszer olyan erõsen tudnak visszacsapni.

A tél korszaka alapcsomag: A tél korszaka kiadás lapkészlete 249 lapot tartalmaz, amelyekből 80 ritka, 80 nem gyakori, 80 gyakori valamint 6 ház, 3 háttér kártya. Az alapcsomagban a Lannister, Baratheon, Stark és Targaryen ház fontosabb személyiségei sorakoznak fel. A négy ház emberei mellett egy cselekmény pakli, különböző birtokok, helyszínek és fegyverek találhatóak a csomagban.

Nyelv: magyar
Megjelenés: 2005
ISBN szám: 978 158 9942 63 9

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Eddig 5 hozzászólás.

  1. kwindu szerint:

    Lájkoltam he-he

  2. batyusaron szerint:

    Lájk, megoszt, amit lehet, megtettem. Nyerek?

  3. Camou Akkount szerint:

    KELL KELL KELL KELL KELL!

    Mondtam már, hogy utálom a Captcha-t, amikor nagy omegákat kéne beírni?! Bazz…

  4. elmerenges szerint:

    jó lenne nyerni 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon