Itt is van az újabb nyereményjáték, ismét egy Agave kiadós könyv, ezúttal a modern science fiction történetének egyik legmeghatározóbb alakjának, Philip K. Dicknek 1962-ben írt, és 1972-ben megjelent regénye, Az elektromos Lincoln. Hamarosan írunk is róla, de addig is, az Agavétól ismét kaptunk három példányt, amiket a szokásos nyereményjáték keretében szeretnénk kisorsolni köztetek.

Ahhoz, hogy részt vehess a játékban, annyit kell tenned, hogy a Facebookon az SFmag közösség tagjaként

1. lájkolod a játék hírt (március 31-i bejegyzés),

2. hozzászólsz a hírhez,

3.  megosztod a hírt a faladon.

A jelentkezési határidő jövő hét szerda (április 6.), éjfél.

Sorsolunk, utána gyorsan eredményt is hirdetünk, és felvesszük a kapcsolatot a nyertesekkel.

Sok szerencsét kívánunk!

http://www.facebook.com/agavekonyvek

www.agavekonyvek.hu

www.agaveblog.hu

A könyvről:

Louis Rosen és társa eddig zongorákat árult, mostantól azonban embereket. Pontosabban történelmileg hiteles szimulákrumokat olyan személyiségekről, mint például Abraham Lincoln. A gond csak az, hogy az érdeklődő egy kapzsi milliárdos, aki olyasmire akarja használni a szimulákrumokat, ami illegális. És az sem biztos, hogy lehet csak úgy adni-venni egy olyan valakit -valamit?-, mint a Lincoln-szimulákrum.
Vajon egy elektromos Lincolnt nem illet meg annyi jog, mint a teremtőit? Vajon az a gép, amely törődik és szenved, nem ér annyit, mint egy nő, aki egyikre sem képes?

Philip K. Dick 1928-ban született Chicagóban. A modern science-fiction történetének egyik legmeghatározóbb alakja hatalmas életművet hagyott maga után, amikor 1982-ben elhunyt. Könyvei számos elismerésben részesültek. Az ember a Fellegvárban 1963-ban megkapta a sci-fi műfajának legnagyobb elismerését, a Hugo-díjat. Két alkalommal ítélték oda neki a neves Brit SF-díjat: 1967-ben a Palmer Eldritch három stigmája című regényért és 1979-ben az A Scanner Darklyért. 1975-ben pedig a Flow My Tears, the Policeman Said című könyvéért kapta meg a nagy presztízsű John W. Campbell Memorial Awardot. Dick munkáinak hatása a filmkultúrában is erősen érezhető, elég csak az Imposztor, a Szárnyas fejvadász, A felejtés bére vagy a Különvélemény című filmekre, a szinte már plágiumszámba menő Truman Showra, gibsoni, baudrillardi közvetítéssel a Mátrixra, Amenabár Abre los ojos!-ára és a belőle készült remake-re, a Vanília égboltra gondolni.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: játék

Eddig 4 hozzászólás.

  1. mpk szerint:

    Filmkultúra, rövid u-val a második szótagban.

  2. Hackett szerint:

    Hm, ezt a részt a könyv sajtóanyagából vettük át, és nem vettük észre.;) Javítottam.

  3. Diocletianus szerint:

    Nem lehetne olyan nyereményjáték, amihez nem kell regisztrálni a facebook-hoz?

  4. Hackett szerint:

    Diocletianus:
    Jóideje szeretnénk már, azonban egyelőre nem akadt olyan ötletünk, amivel biztosítani tudnánk a korrekt játékmenetet, azaz, hogy lehetőleg mindenki csak egyszer játsszon. Főleg úgy, hogy nyitottá tettük a kommentelést is a regisztrált hozzászólás helyett.
    Ha esetleg van működőképes ötlet, azt szívesen fogadjuk, és átgondoljuk.
    Az sfmaghun@gmail.com címre pl. nyugodtan küldhet bárki javaslatot.

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon