Februári előzetes

Közzétette: cikkbot 5 hozzászólás

Még csak alig két hónap telt el az indulásunk óta, de január közepén már túlhaladtuk a 100. publikált cikket, és mostanra már 120 írást, esszét, ismertetőt olvashattok az oldalon. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a mennyiségre koncentrálunk, a cél továbbra is a minőségi fantasztikum bemutatása, népszerűsítése. Rengeteg könyvet kapunk kiadóktól is, így van bőven olvasnivalónk.

Az első pár héten, néhányatok által talán tapasztalt kommunikációs nehézségeket megoldottuk, most már nem kell regisztrálni a hozzászólásokhoz, csak a szokásos captcha kódot kell beírni a nicknév és az emailcím mellé.

2011 az Sfmagon a disztópiák éve lesz, több ebbe a témába tartozó cikket olvashattok majd az elkövetkező hónapokban. Folytatjuk a tematikus heteket is, a januári német sci-fi hét után február utolsó hetében a modern űroperával foglalkozunk, és bemutatunk több, kiemelkedő művet Peter F. Hamiltontól Alastair Reynoldsig bezárólag.

Ma éjfélig még jelentkezhettek az aktuális könyvnyeremény játékunkra, ahol Marina és Szergej Gyacsenko Alekszandra és a teremtés növendékei című, izgalmas fantasy regényét nyerhetitek meg. Természetesen februárban is lesznek játékok, az egyikben egy nívós sci-fi képregénykötetet lehet majd nyerni.

Minden hónapban fogunk novellákat közölni, mind magyar fantasztikus szerzőktől (folyamatos pályázatunkat itt találjátok), mind kéthavonta egy-egy külföldi írótól (ha van javaslatotok, kit keressünk meg, itt ajánlhattok szerzőket és konkrét novellákat). A novellákat a hó közepén kereshetitek az oldalunkon, a könnyebb olvashatóság kedvéért igyekszünk mindegyiket többféle formátumban (pdf, epub prc) letölthetővé tenni. 2011 végén a novellákból ingyenes e-könyv formátumban válogatást adunk közre. Februárban Csupor Béla és C.C. Finlay novellái lesznek olvashatók oldalunkon.

Februári előzetes:

A modern űroperára fókuszáló héten túl elkezdünk a horror tematikával is foglalkozni. Induló cikksorozatunk az elmúlt évtizedek horrorfilmjeinek történetét tekinti át. Rengeteg fantasy irodalmi cikk várható, többek közt visszatér Kate Eliott, bemutatjuk N. K. Jemnisin The hundred thousand kingdoms című regényét, és igazi csemege gyanánt Moorcock Melnibonéi Elricéről is van egy tartalmas ismertetőnk.

Bemutatjuk az interneten elérhető, angol nyelvű sci-fi magazinokat, folytatjuk Az önmaga istenévé lett ember című tudományos cikksorozatunkat, és akad néhány, a szépirodalomhoz közelítő fantasztikus könyv is, amiket a figyelmetekbe ajánlunk majd. Új képregény témájú cikkeink is lesznek, mint például Enki Bilal magyarul is megjelent Szörny-tetralógiája. Igazi, kihagyhatatlan sorozatokkal is foglalkozunk majd, mint például a Carnivale, a geekeknek, szerepjátékosoknak, de egyáltalán minden sci-fi és fantasy rajongónak kötelező Big bang theoryről és a klasszikus Spielberg-féle Takenről, és szokás szerint írunk minden egyébről, ami közben még jön és ami a felsorolásból kimaradt.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Eddig 5 hozzászólás.

  1. Racoon szerint:

    szeretem az oldalt, már csak egy réteghobbí hiányzik róla:)
    Sci fi társasjátékok?
    Ctulhu?
    Battlestar Galactica?
    Race for the Galaxy?

  2. kwindu szerint:

    Moorcock Melnibonéi Elric imádom már többször elolvastam azt a két magyarul meg jelent könyvet:-) Űropera azt is szeretem, főleg Reynolds érdekel és Hamilton. No, lesz mit csemegézni februárba is, köszi, a munkátok:-)))

  3. hanna szerint:

    @Racoon: Eddig még nem merült fel ilyen igény. Részletesen biztosan nem tudunk rendszeresen bemutatni egy-egy játékot, de összefoglaló jellegű cikkre még van remény. Addig esetleg itt nézhetsz körül: http://tarsasjatekos.hu/ (az oldalunk tetején is megtalálod a linkjét)

  4. sher-gil szerint:

    Azon még nem gondolkodtatok, hogy néha ajánlhatnátok sci-fi-vel, fantasyval vagy tudománnyal foglalkozó angol és magyar nyelvű blogokat? Amikbe olykor-olykor érdemes beleolvasni?

  5. hanna szerint:

    @sher-gil: A pénteki hírsalátában rendszeresen ilyen blogokról és oldalakról szemezgetünk híreket, érdemes általában az archívumaikat is átböngészni. De talán összerakunk egyszer egy monstre bejegyzést a kedvenc SF blogjainkról. 🙂

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon