Egy rég várt ünnepély – minden, ami Tolkien a szerző születésnapja alkalmából: előadások, bemutatók, jelmezek és rajongóhegyek. Az MTT immár hagyományos rendezvénye január 8-án várja az érdeklődőket a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében.

***

Szerepjáték készült Charles Stross „Laundry” univerzumából, melyben az emberiségre leselkedő túlvilági borzalmakat csak a „Mosoda” fedőnéven futó brit titkosszolgálat tartja féken. Idéző matematikát(!) használó mágusok, lovecrafti horrorok és szuperkémek világa ez, dúsítva Stross betegebbnél betegebb ötleteivel.

***

Marsi krátert neveztek el Pál Györgyről (George Pál). A magyar származású és Amerikában komoly karriert befutott rendező, producer és animátor nevéhez többek között olyan filmek köthetőek, mint a Világok harca (1953) és Az időgép (1960).

***

Egy év Apex – havi egy dollárért.

Harmadáron, vagyis mindössze tizenkét dollárért fizethetünk elő az Apex magazinra. Az előfizetők az online ingyenesen is elérhető magazint hamarabb, az általuk kedvelt e-könyv formátumban kapják meg.

***

A január elején indult Rise Reviews kifejezetten olyan „félprofi”, minőségi SF írásokat – regényeket, antológiákat, magazinokat – mutat be, amik amúgy könnyen elsikkadnának. A félprofi esetükben annyit tesz, hogy bár a szerző legalább jelképes díjazást kapott a munkájáért, ez az összeg elmaradt a Science Fiction & Fantasy Writers of America (SFWA) által meghatározott minimumtól. Az ilyen művek átmentek már valamiféle válogatáson és szerkesztésen, de nem áll mögöttük egy profi kiadó profi csapata. A Rise Reviews-hez hasonló kezdeményezések nélkül kevesen hallanának róluk – pedig akadhatnak itt is gyöngyszemek!

***

Locus magazin

Locus magazin

A legendás Locus magazin idén januártól digitális előfizetést is kínál, epub, Kindle és pdf formátumban. Az előfizetők megspórolhatják a hosszadalmas, költséges és kockázatos postázást, és Észak-Amerikán kívül 2011 végéig minden hagyományos (papír alapú) szám mellé jár egy letölthető változat is. Az éves előfizetés 48 USD.

***

Az SFmag.hu-val majdnem egy időben indult a Dark Fiction podcast-magazin. Borongós SF a műfaj nagyjaitól és friss tehetségektől.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Szólj hozzá

Nem belépett felhasználók számára a hozzászólások kb percenként frissülnek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.



Keresés az oldalon