Hírsaláta, 49. hét

Közzétette: cikkbot Hírsaláta, 49. hét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A múlt heti japán kör után kicsit közelebbről kezdünk: az angolszász sci-fi túlsúlya miatt aggódók bizonyára örömmel szemezgetnek ebből az arab sci-fi bibliográfiából. Angol nyelvű link.

***

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület KIMTE Magyar Fantasy Irodalmi Díj elnevezéssel fantasy irodalmi elismerést alapított azzal a céllal is, hogy ösztönözze a minőséget képviselő kötetek megjelenését. A díjat 2012-től osztják ki évente regény és novella kategóriában. A tervek szerint a felkért zsűri mellett összesített szavazatként az Egyesület az olvasók véleményére is számít majd. A héten elindult a honlapjuk is.

***

December 11-én szombaton pedig találkozhatunk a magyar fantasy új generációjával, kérdezősködhetünk az írói műhelyekről, a KIMTE új fantasy díjáról, beszélgethetünk a Lidércfény stábjával és sok fantasy rajongóval. Részletes program ide kattintva.

***

Heti grafikusunk Christophe Vacher francia származású, Kaliforniában élő festő. 1989 óta dolgozik olyan cégeknek, mint a Dreamworks vagy a Disney. Animációs munkái mellett olajfestményeket készít különféle művészeti galériáknak. Nem csak a festészetben, de a harcművészetekben is jártas; szenvedélyes világutazó.

***

Megjelent a Random virtuális képregénymagazin első száma. Új, magyar képregénymagazint hozott a Mikulás. A nagyon is valóságos virtuális képregénymagazin kötelező olvasmány a képregény, a fantasztikum szerelmeseinek. Ráadásul ingyenes: a szám pdf és cbr formátumban is letölthető a hivatalos oldalról.

***

Mindannyiunknak törődnünk kell a jövővel – mondja Charles Kettering amerikai feltaláló –, elvégre életünk hátralévő részét ott fogjuk eltölteni. Ezekkel a szavakkal kezdődik az ÉS-ben Galántai Zoltán könyvkritikája, melyben két sci-fi regényt (Pengefutár, A szivárvány tövében) és két nem fikciós művet, egy biztonságtechnikáról és egy vírusvédelemről szóló könyvet mutat be.

***

A decemberi Words Without Border online világirodalmi magazin témája a horror. Kilenc ország szerzői gondoskodnak attól, hogy az év végén ne csak a hidegtől vacogjunk. Kattintás csak saját felelősségre!

***

Kozmonauták a város szélén, avagy robotok a pult mögött. Kiállításajánló: science fiction művészet, tárgyak a kommunista Csehszlovákiában. De hogy ne csak a múltba révedjünk, a filmdroid blog a jövő évi sci-fi mozitermésből szemezget.

Hozzászólások

hozzászólás


[ további írásai]
Ha tetszett, kövesd a Facebook-on is!
Kategóriák: hírek

Hozzászólás lezárva.



Keresés az oldalon